Je levná a přitom účinná. Jedlou sodu můžete využít i v péči o psa nebo kočku

 Mazlíčci 
26. června 2021 17:38 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Soda je zcela ekologický produkt, který jim neublíží Pixabay
Obyčejnou jedlou sodu lze v domácnosti využít asi na desítky způsobů. Ale stejně dobře se vám může uplatnit při péči o vašeho domácího mazlíčka.

Je levná, přitom účinná na celou řadu nečistot a skvěle se uplatní i při praní. Využití jedlé sody je prostě neomezené. A jestli máte doma nějakého čtyřnohého chlupáče, můžete sodu použít i v péči o něj. Představím vám hned několik způsobů.  

Suchý šampon

Psi mají jednu nemilou vlastnost. Rádi se totiž vyválejí v něčem, co jim voní, ale nám už ne. V takovém případě máte dvě možnosti. Buď psa rovnou vykoupat a doufat, že to následující den neudělá znovu, anebo použít jedlou sodu. Ta má totiž podobné vlastnosti jako suchý šampon. Jednoduše vetřete trochu sody co nejvíce psovi do srsti a poté vyčešte. Nepříjemný pach zmizí a psí srst bude navíc lesklá a čistá.

Očista uší 

Uši se musejí pravidelně čistit nejenom psům, ale také kočkám. Pokud nemáte žádný speciální přípravek, použijte sodu. Jednu lžičku rozpusťte v šálku teplé vody a do tohoto roztoku namočte vatovou tyčinku. Uši pak zlehka vytřete. Kromě toho, že je soda vyčistí, pomůže ulevit také od nepříjemného svědění, které mohou způsobovat paraziti. Pokud by však obtíže trvaly i nadále, vyhledejte pomoc veterináře. Může jít i o závažný problém, který by mohl psa stát i život. Více jsme psali zde.

Skvělá pod kočičí stelivo

I sebelepší a sebedražší kočičí stelivo může bohužel páchnout. V tomto případě vám může pomoci jedlá soda. Zkrátka ji při výměně steliva nasypejte na dno bedýnky a teprvé na ni dejte stelivo. Stejně dobře ji můžete do steliva přímo zamíchat. 

Ochrana před hmyzem 

Psí nebo kočičí žrádlo je velkým lákadlem pro nejednoho hmyzího návštěvníka, zvlášť, trávíte-li léto na zahradě nebo na chatě. Těmto nezvaným nájezdníkům lze zabránit tak, že můžete sodu obsypat kolem misky se žrádlem. Ta sama o sobě hmyz přímo odpuzuje. Navíc máte jistotu, že kdyby sodu zvíře nechtěně pozřelo, nic se mu nestane. 

Zdroj info: https://cz.point.pet, www.mujchlupac.cz

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod