Věci, kterých je dobré se zbavit, až se vrátíte z dovolené

 Ostatní 
30. července 2018 16:07 / Marie Popelková
  5
📷
4 fotografie v galerii
V rámci vybalování se můžete pustit i do většího úklidu Shutterstock
Jedna z výhod dovolené tkví v tom, že se vrátíte s novou perspektivou, kterou získáte, když na nějakou dobu změníte scénu. Stává se, že se domů částečně těšíme. Nikdo se ale rozhodně nehrne do uklízení. Částečně si ho ale můžeme ulehčit, když se po dovolené zbavíme některých věcí, které už nepotřebujeme.

Se všemi přípravami, které jsou spojené s vypravováním na dovolenou, nezbývá moc času na pořádný úklid domácnosti. Zpátky se ale vracíme se zkušenostmi, co všechno jsme na cestách doopravdy použili a co naopak můžeme zahodit. Proto nastává ideální čas, kdy probrat vše, co si s sebou balíme na cesty a znovu se zamyslet, jestli to opravdu potřebujeme.

Prohlédněte svoji toaletní taštičku

Zavzpomínejte, jestli vaše toaletní taška byla dostatečně velká na to, aby se do ní vešly všechny přípravky, které potřebujete, nebo jste měli další věci rozházené v plastových sáčcích na zip. Pokud vám vaše současná taška nestačí, pořiďte si větší, abyste měli vše přehledně zorganizované.

Vyčistěte tašku od veškerého nepořádku jako jsou staré tampónky, vatové tyčinky nebo rozsypané prášky, které už jste s sebou vezli na několik předchozích výletů.

Hygienické a kosmetické přípravky

Pořídili jste si na dovolené kosmetiku, protože vám už něco došlo, objevili jste výprodej s výhodnými cenami nebo vám v tašce zůstaly cestovní balení šampónů z hotelu? Zvažte protřídit všechno, co se vám v kosmetické tašce za poslední výlety nashromáždilo, vypotřebujte a zbavte se všeho, co máte už příliš dlouho.

Také zkontrolujte, jestli se vám něco nevylilo a není potřeba sehnat nádobky, které jsou vhodnější pro cestování. Možná už ani nevíte, co v některých lahvičkách máte. Všechno proberte, případně vyprázdněte a doplňte zásoby na příští dovolenou. Pokud jste zapomnětliví, raději si označte, co ve které nádobce máte. Součástí kosmetických taštiček často bývají i lékárničky. Nezapomeňte před dovolenou zkontrolovat i její obsah.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?