Vánoce se blíží. Jak letos ušetřit a přitom si dopřát?

 Ostatní 
18. listopadu 2019 09:50 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Vánoce si můžete užít a ještě i ušetřit Depositphotos
Za několik týdnů zase budou Vánoce. V obchodech už je k dostání vánoční zboží, což může mnohé z vás stresovat. Vánoce jsou totiž obrovský žrout peněz. Nepochybně si chcete se svojí rodinou užít příjemné chvíle a dát blízkým pod stromeček pěkné dárky. Hezké Vánoce můžete mít, i když kvůli nim neutratíte moc peněz. Inspirujte se, jak ušetřit.

Vánoce děsí nejvíce rodiče, protože chtějí své děti potěšit dárky, hezkou výzdobou a popřípadě i dobrým jídlem. Všechny tyto radovánky však stojí nemálo finančních prostředků. Vánoce vás už nebudou děsit, když zjistíte, že kvůli nim nemusíte utratit velké sumy, ale přesto si je všichni užijete.

Stanovte si plán a rozpočet na Vánoce

Ze všechno nejdříve byste si měli rozmyslet, kolik chcete pořídit dárků konkrétním osobám. Vypište si je všechny na papír. Ke všem jedincům si napište maximální rozpočet, který za ně hodláte utratit. Pak se už jen držte striktně svého plánu a nekupujte dárky za víc peněz, než jste si stanovili.

S některými členy rodiny se můžete dohodnout, že to letos nebudete přehánět a vyměníte si pouze malou pozornost. Dětem to jistě nevysvětlíte, ale dospělým členům rodiny určitě ano.

Pořizujte dárky s předstihem

Rozhodně nenakupujte dárky na poslední chvíli. Měli byste začít právě teď! Ušetříte si tím peníze i nervy. Těsně před Vánoci jsou většinou ceny v obchodech o něco vyšší, než během celého roku. Po Novém roce bývají výprodeje, ale to už je pozdě. Začněte pořizovat dárky už nyní. 

Vánoční dekorace si vyrobte

Ušetřete na vánočních dekoracích. Pokud jich z loňského roku moc nemáte, můžete si je sami vyrobit. Na internetu najdete spoustu tipů, jak vánoční dekorace vyrobit s minimálními náklady. Navíc do tvoření můžete zapojit i děti, které s vámi stráví příjemný čas.

Dárky si pořiďte na internetu

Nezapomínejte na to, že na internetu je spousta věcí levnějších než v kamenných obchodech. Hledejte dárky na prodejních webech. Když dárků objednáte více na jedné internetové stránce, vyplatí se vám to dvojnásob, protože zaplatíte pouze jedno poštovné. Dobrým příkladem jsou knihy. Pokud máte v rodině několik knihomolů, už toho nemusíte moc řešit.

Dárky nemusíte jen kupovat

Říká se, že nejhezčí dárek je ten, který je darovaný od srdce. To znamená, že své blízké nemusíte potěšit pouze kupovanými dárky, ale vlastnoručně vyrobenými. Strávíte nad nimi svůj čas a dáte do něj lásku, což pro někoho může být cennější než koupená věc z obchodu.

Pokud jste zruční, využijte toho. Můžete třeba něco ušít či slepit. Fantazii se meze nekladou. Svým blízkým můžete vyrobit třeba voňavá mýdla. Inspirujte se, jak na ně.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod