Rychlý úklid před před návštěvou: Jakého nepořádku si hosté nejvíce všimnou?

 Dům 
04. března 2019 12:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Možná vás hosté na nepořádek neupozorní, ale rozhodně si všimnou Depositphotos
Když máme ohlášenou návštěvu, je pro nás nejspíš nejdůležitější, abychom měli doma pořádně uklizeno. Teprve po tom se můžeme pustit do přípravy občerstvení. Nestačí nám pouze vše uklidit, ale také utřít prach, důkladně umýt podlahy, veškeré povrchy a koupelnu. Bude to ale dostačující?

Když hosté dorazí, přivítáte se, začnete si povídat a na myšlenky na úklid zapomenete. Lidé, které si pozvete domů, pravděpodobně žádným způsobem čistotu ve vaší domácnosti nezmíní, to ale neznamená, že si ničeho nevšimnou. Když budete vědět, čeho si hosté všímají, můžete se na to pří úklidu před další návštěvou zaměřit.

Hromádky papíru

Chaotické štosy papíru jsou rozhodně něco, co přitáhne pozornost vašich hostů. Volné papíry, sešity, zápisníky, dopisy a obálky ve vstupní hale, v kuchyni, na konferenčním nebo jídelním stole. Nezáleží na tom, o co přesně jde. Hromádek papíru si hosté zaručeně všimnou. Řešením je zvolit si jedno místo, kam budete papíry ukládat, a toho rozhodnutí se držet. Jednou za čas je dobré vše roztřídit a zbavit se toho, co nepotřebujete.

Špinavé ručníky na ruce

Pokud chcete, aby se u vás hosté cítili vítáni, dejte do koupelny čisté ručníky na utření rukou. Návštěva si určitě všimne špinavých ručníků a nikoho neláká utřít si ruce do ručníků, které používáte po koupeli. Zabere vám to jen chviličku - vyměnit ručníky, rychle setřít koupelnu, možná přidat vonnou svíčku, a celý prostor bude rázem působit mnohem svěžeji.

Dřez plný nádobí

Čistota v kuchyni z velké části závisí na množství špinavého nádobí ve dřezu. Kuchyň bude působit úhledněji, když věnujete chvilku času tomu, abyste naskládali špinavé nádobí do myčky, nebo jej rovnou opláchnete, když jej použijete. Nikdo si nechce umývat ruce nad cereáliemi, které jste měli k snídani.

Celková atmosféra

Ne všichni zaregistrují, že věci nejsou na svém místě, ale celková nálada v domácnosti ovlivní každého. Nepříjemně například působí příliš ostré světlo, nebo když v místnosti úplně chybí lampičky. Příjemná atmosféra je ještě důležitější než pořádek. Některé věci se mohou zdát pouze jako drobnosti, ale na návštěvu s nimi lze udělat velký dojem

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak upevnit partnerský vztah? Malá gesta a projevy lásky v každodenním životě mají obrovský vliv

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty