Staňte se perfektním hostitelem. Překvapte drobnostmi, které udělají velký dojem

 Ostatní 
01. července 2018 16:05 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Staňte se skrze maličkosti perfektním hostitelem Shutterstock
Pokud čekáte hosty, zde je několik tipů, jak se na jejich příjezd připravit. Všechno jsou to sice drobnosti, ale vám usnadní práci a vašim hostům výrazně zpříjemní pobyt u vás. Jestli míváte hosty často, následující vychytávky si rychle zažijete, stanou se rutinní záležitostí a skončí spokojeností na obou stranách.

Zeptejte se dopředu na alergie a preference týkající se jídla

Otázat se hostů předem, zda nejsou alergičtí, bereme jako samozřejmost. Je ale dobré ji zmínit, protože právě proto, že je tak zjevná, lehce na ni častokrát zapomeneme. Zeptat se návštěvy, co by si nejraději dala k jídlu není nezbytně nutné, na druhou stranu to ale velmi potěší a hosté budou mít pocit, že o ně maximálně pečujete.

Naučte je, jak si u vás udělat kávu nebo čaj

Všichni jsme navyklí vstávat v jinou ranní dobu. Dalším faktem je, že si nikdo z nás neumí představit ráno bez vůně čerstvě uvařené kávy nebo čaje. Nenechte nic na náhodě a ukažte vašim hostům, kde najdou všechno potřebné v případě, že by se probudili dřív než vy.

Vystavte někde v domě heslo na wi-fi

Co je ultimátní nezbytností pohostinství v moderní domácnosti? Přístup na internet. Hosté se vás na heslo na wi-fi stejně dříve nebo později zeptají. Pohodlnější pro všechny je tedy napsat jej na kousek papíru a vystavit na dobře viditelné místo, jako je třeba lednička, nebo jej můžete návštěvě připravit do pokoje, ve kterém budou spát.

Nachystejte vodu vedle postele

Na noční stolek do pokoje pro hosty připravte karafu s vodou se dvěma sklenicemi. Je to maličkost, která bude ale působit velmi stylově, obzvláště v létě, kdy mají všichni pořád žízeň. Také kdyby měli hosté žízeň v noci, nebudou muset jít potmě do kuchyně hledat skleničky a budit zbytek domácnosti.

Mějte v koupelně všechno po ruce

Čisté ručníky jsou nezbytnost, přemýšlejte ale, co dalšího by hosté mohli potřebovat. Nezapomeňte nachystat pastu, šampon, sprchový gel a další hygienické potřeby. Nechejte všechno na viditelném místě, aby návštěva nemusela nic složitě hledat. Samozřejmě také koupelnu před příjezdem hostů pořádně vyčistěte. Zde jsou i další místa, na která byste se měli zaměřit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47