Zahradničení svědčí obzvláště mužům

 Zahrada 
08. května 2019 09:54 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Češi zahradničení milují Depositphotos
Zahrada už odpradávna souvisela s lidským obydlím a byla prostorem pro obživu i odpočinek. Se zahradami se pojí i celá řada velmi zajímavých informací, o kterých jste možná neměli ani tušení.

V dnešní době většina lidí vnímá zahradu jako místo, kde pěstuje ovoce, zeleninu nebo okrasné rostliny, kde odpočívá po náročném dni nebo se baví se svými přáteli. Zahrada v sobě ale ukrývá i hodně zajímavostí.

Zahradničením proti impotenci

Podle jedné britské studie svědčí zahradničení obzvláště mužům. Pouhých 30 minut práce na zahradě jim totiž dramaticky zlepší jejich sexuální život. Je jedno, zda se 30 minut budou věnovat pletí, okopávání nebo sekání trávníku. Půlhodina zahradničení jim může snížit riziko impotence až o polovinu! A to se určitě vyplatí.

Budete v kondici

Průměrná benzínová sekačka poseká za svoji životnost asi 160 tisíc metrů čtverečních, což odpovídá přibližně ploše 25 fotbalových hřišť. Je tak jasné, že vám sekání trávy také do značné míry vylepší vaši fyzickou kondici. Při sekání průměrné zahrady totiž každoročně nachodíte asi 25 kilometrů.

Při zahradničení často spálíte i více kalorií než v posilovně. Za hodinu pletí spálíte asi 240 až 440 kcal, šedesátiminutové hrabání odpovídá asi 260 až 470 kcal, při hodinovém zalévání konví spálíte 290 až 480 kcal, stejný čas strávený zaléváním hadicí odpovídá 100 až 190 kcal a při hodině strávené stříháním keřů a stromů spálíte přibližně 210 až 390 kcal. A pokud si chcete dát opravdu do těla, hodinu na zahradě ryjte, spálíte tak 400 až 750 kcal.

Češi mají jedny z největších zahrad

Česká republika může být považována za zahrádkářskou velmoc. Minimálně v Evropě. Průměrná velikost zahrady ve Velké Británii je 23 metrů čtverečních, v Rakousku 255 metrů čtverečních, v Německu 370 metrů čtverečních, v Polsku 452 metrů čtverečních a v Česku je průměrná velikost zahrady úctyhodných 910 metrů čtverečních.

Velikost zahrad je v různých koutech České republiky rozličná. Největší výměru zahrad má Moravskoslezský kraj (1 220 metrů čtverečních) a Ústecký kraj (1 130 metrů čtverečních). Naopak nejmenší zahrady jsou v Jihomoravském kraji (710 metrů čtverečních) a v Praze (540 metrů čtverečních).

Zahrady zabírají 2,5 procenta České republiky. Těch o velikosti 910 metrů čtverečních je v naší zemi 2,2 milionu. Posekat všechny zahrady v Česku by při nepřetržitém sekání kosou trvalo neskutečných 1 150 let, benzínovou sekačkou 715 let a traktorem 190 let. O tom, jaké nářadí nesmí na zahradě chybět, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?