Velikonoční tvoření s dětmi. Vyrobte obří skořápku z papíru

 Dílna 
27. března 2020 10:13 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Ozdobte si domov těmito krásnými dekoracemi Pinterest
Velikonoce už se blíží. A k nim patří i vajíčka. Představíme vám tip, jak si vyrobit obří vajíčko, do něhož si můžete vložit libovolné dekorace. Navíc tím zabavíte vaše děti.

Děti milují, když mohou své prstíky namáčet ve vodě. Navíc, pokud jim k tomu přidáte ještě papír, budou úplně nadšené. A právě tzv. kašírovaná hmota je základem pro výrobu obřího vajíčka, které vám může sloužit jako miska na kraslice nebo čokoládové dobroty.

Zábava nejenom pro malé

K výrobě obří skořápky potřebujete prakticky věci, které obvykle lidé mívají běžně doma. Buďte si jisti, že tato rukodělná práce obvykle zaujme nejenom děti, ale také dospělé. Pro ně to může být alespoň příjemná změna a odreagování se.

Potřebujete

  • nafukovací balónek, či jakýkoliv jiný
  • měkký papír (např. ubrousky, toaletní papír, kuchyňské utěrky)
  • vodu
  • láhev s rozprašovačem
  • štětec
  • barvu

Roztrhejte papír

Nejprve si nafoukněte balónek do vámi požadované velikosti a zavažte jej. Balónek si postavte do nějaké misky nebo vázy, aby se vám s ním lépe pracovalo a měl pevnou základnu. Pak poproste děti, aby vám natrhaly papír na větší kousky. Toto je činnost, která je bude určitě nesmírně bavit. Myslete na to, že pokud chcete mít skořápku bílou, měl by být papír čistě bílý. V ostatních případech si postačíte s barvami.

Vlhčit a vrstvit

Balónek si postříkejte vodou a teprve potom na něj začněte klást jednotlivé kousky papíru. Jakmile si vytvoříte budoucí tvar skořápky, začněte stejným způsobem skládat druhou vrstvu. A takto pokračujete pořád dokola, dokud nemá skořápka takovou tloušťku, s níž budete spokojeni. Na poslední vrstvu si vezměte na pomoc štětec, kterým uhladíte případné nerovnosti. Pracujte s ním jemně, abyste papír nepoškodili. Nakonec dejte vajíčko usušit. Počítejte s tím, že to bude trvat i dva dny, než vám papír opravdu dobře uschne. 

Dodekorujte podle fantazie

Jakmile je skořápka zcela suchá, balónek propíchněte a vytáhněte. Pokud bude vaše vajíčko potřebovat určitě kosmetické úpravy, můžete jej dotvořit pomocí nůžek nebo nožíku. Pak už si vezměte vodové nebo temperové barvy a směle do dekorování. Nakonec vám zbývá jedno. Vyřešit, co do něj vložíte. To už ale opravdu záleží jenom na vás, třeba veselé skořápky, o nichž jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?