Mikrovlnka dokáže více než jen ohřívat jídlo. Oloupe česnek, upraží ořechy, odšťavní citrony

 Ostatní 
09. září 2020 08:06 / Eva Vogelová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Mikrovlnka vám poslouží k pražení ořechů  Depositphotos
Mikrovlnku má doma téměř každý. Lidé ji využívají především k ohřívání jídel. Málokdo však ví, že toho dokáže mnohem více. Má mnoho dalších využití, která nejsou příliš známá. Patrně vás překvapí, co všechno dokáže. Zjistěte, jaké fígle s ní můžete provádět.

Mikrovlnnou troubu nemusíte využít pouze k ohřevu potravin. Usnadní vám práci v kuchyni a ušetří čas. Sama vám oloupe česnek i rajčata. Navíc dodá pečivu čerstvost a dokáže z citronů doslova vyždímat veškerou šťávu. Byla by škoda mikrovlnku využít pouze k ohřívání jídla.

Loupání česneku a dalších potravin

Loupat česnek je otrava. Pokud plánujete oloupat větší množství, zabralo by vám to poměrně dost času. Ten si ušetříte tím, že necháte mikrovlnku, aby to udělala za vás. Vložte do ní několik palic česneku a zapněte ji na plný výkon na deset až patnáct vteřin. Po ohřátí bude česnek vláčný a slupky se dolů sloupnou téměř samy.

Podobně to můžete provést s rajčaty i broskvemi. Dejte je do mikrovlnné trouby, kterou zapnete na půl minuty. Vyndejte je a nechte je dvě až tři minuty vychladnout. Následně jejich slupky prsty jednoduše sloupněte.

Pražení ořechů

Upražit ořechy si můžete v klasické troubě, ale budete dlouho čekat. Mnohem rychleji to zvládne mikrovlnná trouba. Vložte je tam zhruba na pět až šest minut a mikrovlnku zapněte na plný výkon. Musíte je však každou minutu kontrolovat a míchat, aby se zbytečně nepřepálily.

Odšťavnění citronu

Štve vás, když se snažíte vymačkat šťávu z citronu, že vám vždy vyteče pouze několik kapek? Dostat z citrusů více šťávy můžete pomocí mikrovlnné trouby. Stačí, když je do ní vložíte a zapnete ji zhruba na deset až patnáct vteřin.

Poté se vám z citronů podaří vymačkat mnohem více šťávy. Nesmí být však v mikrovlnce moc dlouho, jinak byste z něj nemuseli dostat téměř nic. Scvrknul by se. To stejné můžete provést s ostatními citrusovými plody, ze kterých se snažíte dostat co nejvíce šťávy.

Čerstvý chléb

Chléb dnes vydrží čerstvý sotva jeden den. Pokud chcete, aby byl znovu čerstvý, dejte ho do mikrovlnky. Namočte utěrku a dobře ji vyždímejte. Přikryjte s ní chleba a mikrovlnnou troubu zapněte zhruba na deset vteřin. Chleba z ní natáhne vlhkost a bude chutnat mnohem lépe. Dále čtěte: Mastné fleky na stěnách vám pomohou zlikvidovat obyčejní a levní pomocníci.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?