Co všechno může stát za nechutenstvím psa a jak mu pomoci

 Mazlíčci 
23. února 2021 09:16 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pejskovi můžete vrátit chuť určitými změnami Pixabay
Pokud váš chlupáč najednou přestane jevit zájem o jakékoliv jídlo, mějte se na pozoru. Může jít o psí nechutenství. Jak mu pomoci?

Psi jsou známí tím, že rádi všechno očichávají a ochutnávají. Zvláště to jídlo, které si sami připravujete. Proto není určitě v pořádku, pokud pes najednou přestane mít zájem o cokoliv k snědku, včetně svého vlastního jídla. V takovém případě je potřeba pejskovi pomoci.

Vsaďte na probiotika 

Nechutenství bývá často spojeno s žaludečními problémy, kdy pejsek sní něco, co by neměl. Obvykle stačí den či dva a pejskovi se uleví a zase je zpět ve formě. Dejte si však pozor, abyste mu nedali hned jeho obvyklou stravu. Začněte něčím lehčím, dietnějším, např. ryží a libovým masem, a nezapomeňte mu do krmiva přidat probiotika, která chlupáči pomohou upravit jeho trávení. Jestliže se pejskovi do dvou dnů neuleví a přidá se k tomu zvracení či krev, vyhledejte hned veterináře. 

Nebolí jej zuby? 

Za nepřijímáním potravy mohou být také problémy s bolestmi zubů. Ty mohou potrápit i přesto, že o ně pravidelně pečujete, zvláště u psů, kterým je podáváno tvrdé krmení. Proto pejskovi zkontrolujte jeho chrup, zda nemá například zanícené dásně či jiné problémy. S některými z nich si umí dobře poradit bylinky. Jaké jsou vhodné, jsme psali zde.

Je ve stresu

Za nechutenstvím mohou stát i psychické problémy, nejčastěji stres. I ten se u některých lidí projevuje nechutenstvím a podobně umí potrápit i čtyřnohé mazlíčky. Přičinou může být například stěhování a trávení času bez majitele. Zkuste psovi potravu trochu „zpestřit“. I když se to nezdá, tak například takové pivovarské kvasnice jsou vůní pro psa velmi lákavé. Stejně tak mu můžete do jídla přidat trochu vývaru, samozřejmě neslaného a nekořeněného.

Změna krmiva

Někdy za nechutenstvím stojí náhlá změna krmiva. Ne každá značka totiž může vašemu chlupáči vyhovovat, ať je sebelepší či sebedražší. Nejlepší bude zprvu změnit recepturu a zůstat u stejné značky. Případně můžete zkusit jinou značku, ale s podobnou recepturou, na jakou byl pes doposud zvyklý. Na nové krmivo jej ale zvykejte postupně. Přidávejte mu jej do původního po hrstkách a dávku postupně zvyšujte, naopak snižujte původní krmivo.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod