Špatný stav zubů a dásní psa pomohou napravit bylinky. Víme, které pomáhají

 Mazlíčci 
11. dubna 2020 14:36 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
O zdraví zubů a dásní vašeho psa je potřeba pravidelně pečovat Internet
Zubní plak, kámen, zarudlé dásně a páchnoucí dech trápí nejednoho pejska. Nemusíte však utrácet zbytečné peníze za drahé preparáty. Zkuste vsadit na sílu bylinek.

Na sílu bylin spoléhali už naši předkové. Věděli, že dokáží pomoci s celou řadou neduhů a nemocí. Bylinky mohou pomoci nejenom lidem, ale také psům. Existuje celá řada léčivek, které jim mohou s bojem i prevencí proti rakovině, proti žaludečním obtížím, ale také proti špatnému dechu a stavu chrupu. Můžete z nich přípravit čaj nebo tinkturu. Představíme vám ty nejlepší.

Šalvěj 

Trápí-li vašeho chlupáče záněty dásní, sáhněte po šalvěji. Může být čerstvá, stejně tak i sušená. Usušenou bylinu smíchejte s dostatečným množstvím vody, aby se vytvořila hustá pasta, kterou necháte chvíli odležet a pak jí namažte pejskovi na infikované dásně. Z bylinky si můžete také připravit silný čaj, který druhotně pomáhá při poranění nebo po chirurgickém zákroku. Šalvěj lze také použít jako jednoduchý obklad.

Tymián

Tymián je oblíbenou bylinkou nejenom v kuchyni, ale také v léčitelství. Je vysoce účinný proti patogenním bakteriím, které sídli v tlamách vašich chlupáčů. Obsahuje složky, které mají antiseptické účinky, a proto je tymián také ideální proti zánětům dásní u pejsků a kočiček. Připravit si můžete tinkturu nebo čaj, případně využít éterický olej, který kápnete vašemu chlupáči do pasty před čištěním zubů.

Myrha

Znamenité účinky myrhy znali už ve starověkém Egyptě. Tato bylina pomáhá ke snížení rizika infekce, sepse či hniloby. Ne nadarmo se dodnes přidává do zubních past či ústních vod. Ale pozor. Myrha je velmi silná, proto opatrně s jejím dávkováním. Stačí jenom pár kapek. Pokud by ji váš pes spolkl více, mohla by mu způsobit žaludeční potíže a nadýmání. Proto je dobré ji zkombinovat s výtažkem ze semen fenyklu, který dokáže tomuto nepříjemnému žaludečnímu trápení zabránit. Fenykl neni jediná bylina, která pomůže zbavit vašeho pejska špatného trávení. O dalších bylinkách jsme psali zde

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47