Co dělat, když máte pocit, že u vás doma není nikdy čisto

 Dům 
23. června 2019 12:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pořádek ve vašem domově by měl být snadno udržitelný Shutterstock
Někdy se to už asi stalo nám všem. Po dlouhém pracovním týdnu a mini uklízecím maratonu o víkendu se rozhlédnete kolem sebe a máte pocit, že byt vypadá stejně špinavý jako předtím.

Co dělat, když váš byt nikdy nepůsobí uklizeně, ale zároveň nemáte moc času na to, abyste se věnovali jeho udržování. Zde je několik tipů, co lze dělat, když se vám zdá, že nemáte úklid pod kontrolou.

Udržujte veteš na minimu

Darujte nebo schovejte všechno, co máte na očích a denně nepoužíváte. Jestli máte velkou sbírku suvenýrů a dárků, které na poličkách chytají prach, zvažte, jestli by nestálo za to nechat si jen několik kousků. Podívejte se kritickým okem na všechny povrchy a snažte se, aby byly co nejméně zaskládané. Čím méně věcí máte na skříňkách a poličkách, tím snadněji se vám budou čistit a utírání prachu bude hotové za chvilku.

Ukliďte v kuchyni po každém vaření

Mějte na kuchyňské lince vystaveno minimum přístrojů. Utírejte linku a myjte nádobí během vaření. Veškeré kuchyňské povrchy ukliďte ihned potom, co dovaříte nebo dojíte. Když uklízíte v průběhu vaření, následný úklid bude jednodušší a rychlejší.

Mějte čisticí prostředky po ruce v koupelně

Uložte hadříky a čisticí prostředky tak, aby byly po ruce, kdykoliv se vám začne zdát, že je koupelna špinavá. Když máte čistidla na očích, je pravděpodobnější, že nečistoty rychle setřete, než se vám nepořádek vymkne z kontroly.

Pořiďte si robotický vysavač

Sežeňte robotický vysavač, ideálně takový, který zbavuje prachu a zároveň funguje jako mop. Zapněte jej každý den a pod nábytkem se vám nebudou povalovat chuchvalce prachu. Rozestavte nábytek tak, aby vysavač mohl pokrýt co nejvíce prostoru na podlaze. Zaměřte se na místa, kterých si vaše návštěvy všimnou mezi prvními.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod