Přírodou inspirované trendy, které vám pomohou najít klid v následujícím roce

 Dům 
25. prosince 2019 15:02 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nábytek z ratanu a rákosu je čím dál populárnější Depositphotos
Většina z nás tráví spoustu času uvnitř budov krčením se nad počítačovou klávesnicí a při špatném osvětlení. Není divu, že se interiéroví designéři stále častěji přiklánějí k barvám a materiálům inspirovaným přírodou. Kde jinde by bylo dobré tento trend využít, než v obývacím pokoji, kde trávíte nejvíc času?

Spousta květin v rozích a na poličkách vytvoří dojem džungle a přírodní materiály jako ratan a juta odlehčí celkový vzhled. Používají se různé druhy dřeva, zemité barvy a umělé dekorace nahrazují krystaly. Pokud si chcete trochu přírody přinést domů, inspirujte se následujícími tipy. 

Ratanový a rákosový nábytek

Ratanový nábytek, bambusové vybavení a prvky s rákosím se v interiéru objevují čím dál víc. V obývacích pokojích vídáme nábytek, který vypadá jako z terasy. Tyto kousky přidávají do prostoru texturu bez toho, aby místnost vypadala přeplněně, a proto budou čím dál populárnější.

Zemité barvy

Hnědá je zpátky v čokoládových a karamelových odstínech v kombinacích s hořčicovou, tmavě zelenou a barvou červeného jílu. Jakýkoliv z těchto odstínů dodá vaší místnosti sofistikovanost. Pokud zvolíte tmavší barvy, ujistěte se, že se do místnosti dostane dostatek přirozeného světla. 

Kombinace různých druhů dřeva

Kdo říká, že nemůžete mít tmavé a světlé odstíny dřeva dohromady v jedné místnosti? Už dávno nemusí všechno ladit a kombinování různých druhů dřeva je in. Dřevěné podlahy, konferenční stolek a skříňky klidně můžete vybrat z odlišných odrůd a barev dřeva. 

Krystaly a kameny

Sbírky krystalů a kamenů nejsou nic nového. Teprve když k nim ale přidáte další přírodou inspirované prvky, místnost začne vypadat jako klidné, venkovní útočistě. Ať už věříte v sílu krystalů a kamenů, nebo ne, na pohled budou vždycky vypadat hezky. I drobnosti jako polodrahokamy osázené podtácky obývací pokoj přikrášlí. Jestli nějaké designové změny plánujete, následující měsíc je pro ně ten nejvhodnější.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?