Důvody, proč je leden nejlepší měsíc pro designové změny ve vašem domě

 Dům 
16. ledna 2019 11:13 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Leden je ten správný čas na zkoušení nových věcí Shutterstock
Po tom, co sundáte vánoční světýlka a další ozdoby, se váš byt může zdát trochu nevýrazný. Na jaro si ještě nějakou dobu počkáme, což znamená, že ještě chvíli nebudeme měnit závěsy, prostěradlo a povlečení za jejich lehčí varianty. Polovina až konec ledna je ale nejlepší čas pro čerstvý start, co se týče dekorací. Čtěte proč.

Po tom, co jste odstranili vrstvu věcí, které se vám zbytečně válely doma, pravděpodobně máte prostor na něco zbrusu nového. Ale nepřežeňte to. Když jste jednou konečně uklidili, nechcete si hned pořídit jinou hromadu nepotřebných věcí. Pokud máte ale vyhlídnutý zajímavý přehoz, který úplně nezapadá do vašeho běžného stylu, je ten správný čas si ho pořídit. Získali jste místo na zdi? Je skvělý čas na vyzkoušení nové tapety!

Vyhněte se kritice

Je těžké, aby váš cit pro dekorace zůstal bez kritiky, pokud máte neustále nějaké návštěvy. Budou na věci kolem sebe reagovat, což je v pořádku, ale nechcete, aby všichni ovlivňovali vaše rozhodnutí, když například zkoušíte nové odvážné kroky ve zdobení vašeho interiéru. Je to váš domov a měl by dělat šťastné hlavně vás. Dejte si přestávku od návštěv. Zasloužíte si to.

Sžijte se s prostorem

V zimě obvykle trávíte víc času doma a budete tak mít možnost se sžít s vaší designovou volbou. Právě skutečnost, že je leden jeden z těch měsíců, kdy prostě tolik nechodíte ven, prospívá tomu, když chcete zkoušet nové designové nápady. Uvidíte, jaký vliv má světlo na barvu, kterou jste právě vymalovali stěny ve vašem obývacím pokoji nebo jestli funguje, jakým způsobem jste přeorganizovali nábytek v obývacím pokoji.

Slevy v obchodech

Díky slevám po svátcích si budete moct koupit trendy věci levněji. Riskuje se snadněji, když nemáte kromě pár korun co ztratit. Je známo, že v lednu narazíte na spoustu slev, takže povlečení a koberečky do koupelny pořídíte levněji. Vyberte si odvážný vzor nebo barvu, po které byste normálně nesáhli. Spoustu věcí seženete levněji, protože obchody vyprodávají staré věci, aby měly místo na nové kolekce. Kdybyste změnili názor, vždy můžete danou věc darovat anebo prodat. Jestli si nejste úplně jistí, kam směřovat, inspirujte se trendy, které budou v letošním roce v kurzu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve