Za málo peněz hodně muziky aneb jak zakrýt menší skvrny na stěnách

 Dům 
14. září 2020 10:13 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Samolepkami můžete vyzdobit dětský pokoj Depositphotos
Za málo peněz hodně muziky. Samolepicí dekorace dokáží levně, a přitom velmi efektně zamaskovat drobné flíčky, otěrky či oděrky na stěnách. Preventivně ochrání čistotu okolo vypínačů a zásuvek.

Dalším, a nikoliv posledním benefitem je to, že taková dekorace dokáže každý pokoj proměnit k nepoznání.

Hezké i praktické

Dnešní samolepicí dekorace na zeď se totiž nevyrábějí jen v rozmanitých motivech, ale i z různých materiálů, mezi nimiž nechybí ani pěna. A pokud si zeď za dveřmi vyzdobíme pěnovými motýlky či kytičkami, a jednu z nálepek chytře umístíme do úrovně dveřní kliky, velmi elegantně zabijeme dvě mouchy jednou ranou.

A nebojte se experimentovat ani jinde v domácnosti. Pokud se vám dekorace nepovede, nebo se vám časem okouká, velmi snadno ji ze zdi odlepíte a dokonce po sobě nezanechá ani stopy. Takže vzhůru do toho, fantazii se meze nekladou.

Zvolit můžete i vlastní motiv

Velkou výhodou je, že dnešní výrobci samolepicích dekorací nabízejí v podstatě cokoli a velmi často dokážou zákazníkovi vyjít vstříc tím, že mu vyrobí motiv na míru. Dnešní nálepky jsou navíc natolik povedené, že nepůsobí kýčovitě a stávají se tak součástí domácího designu. Navíc jsou vyráběny v barvených i černobílých provedeních, takže tento doplněk nemusí nijak výrazně vystupovat do popředí.

A ani materiál nepůsobí lacině – vybírat můžete z lesklých či matných papírových, pěnových či semišových nálepek. Výjimkou dnes nejsou ani 3D nebo fosforeskující dekorace. A manipulaci s nimi zvládne každý malý šikula. Mnohé firmy nabízejí i potisk dle přání zákazníků.

Motivace na každý den

V ložnici se tak klidně můžete kochat líbivými citáty o nekonečné lásce, motivačními slogany pro chuť cvičit nebo třeba nálepkami se jmény vašich dětí. Po kuchyni vám pak klidně mohou poletovat motýlci a sem tam nějakého můžete usadit na květinu či strom. A vašemu puberťákovi můžete ozdobit zeď hudebním motivem se stylovým mikrofonem, sluchátky a velmi zdatně vyvedenou notovou osnovou, nebo ho překvapte dinosaurem vyskakujícím ze zdi.

Útulnost především

Jako podklad můžete využít prakticky kteroukoliv zeď, avšak v případě, kdy se vám odlupuje malba, musíte počítat s tím, že i nálepka může dolů spolu s ní. Žádná další výrazná omezení pro tento styl dekorování nejsou. Nejdůležitější podmínkou tak zůstává skutečnost, že se vám musejí samolepky především líbit a povedou k větší útulnosti vašeho rodinného hnízda. Čtěte také: Jak tapetovat stěny bytu a jaký druh tapet zvolit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?