Nezavařte si notebook! Pořiďte si jednoduché řešení za pár set korun

 Ostatní 
27. října 2017 17:18 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Chladicí podložku vybírejte primárně podle velikosti svého notebooku a podle rozložení jeho větráků Pixabay
Dopřejte notebooku chladicí podložku a jeho životnost prodloužíte o několik let. Na výběru si dejte záležet.

Bez chladicí podložky se neobejdou milovníci her, při kterých se notebook s vyšším výkonem podstatně více zahřívá. Podložky jsou ideální i pro skupiny lidí, kteří si berou přenosný počítač do postele, na pohovku nebo klasicky na klín. Ochlazování celé spodní části výrazně pomáhá internímu větráčku notebooku, ten pak může běžet v nižších otáčkách a celkově tak klesá hlučnost.

Ideální možností je přinést notebook přímo do prodejny, kde máte v plánu nakupovat. Přirovnáním k podložce nic nezkazíte, naopak. Chladicí podložku vybírejte primárně podle velikosti svého notebooku a podle rozložení jeho větráků. Větráky chladicí podložky by měly být přímo pod větráky notebooku.

Můžete si vybrat dva typy chlazení:

Pasivní – fungují na principu nadzvednutí stolního počítače, tím umožní lepší cirkulaci vzduchu. Tento typ podložky je levnější a lehčí. Nevýhodou je menší účinnost.

Aktivní – jsou opatřeny ventilátory s nízkou hlučností a v některých případech i s LED podsvícením. Vháněný vzduch výrazně ochlazuje například procesor i pevný disk a pomáhá tak k vyšším a stabilnějším výkonům. Výjimkou není ani možnost nastavení podložky do několika poloh náklonu pro pohodlnější práci.

Mezi nejčastější materiály se řadí platové podložky, které jsou snadno přenosné díky své lehké váze. Sáhnout můžete také po kovové podložce, která je odolnější než plastové modely. Jak pečovat o přenosní počítač jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod