Myčka nemusí sloužit jen na nádobí. Dokáže vyprat i dezinfikovat

 Ostatní 
14. února 2019 14:17 / Šárka Sokolská
  6
📷
4 fotografie v galerii
Tento oblíbený domácí spotřebič dokáže i jiné divy, než jen umýt nádobí Depositphotos
Jak ze svého spotřebiče, určeného na mytí nádobí, dostat co nejvíce? Mezi námi existují lidé, kteří se nebojí ho otestovat na maximum. Jejich zjištění pak bývají mnohdy překvapivá.

Myčka nemusí nutně sloužit jenom na nádobí. Částečně může suplovat i pračku. Nevěříte?

Vyperte hadry

Myčka má tu úžasnou schopnost, že je schopná v relativně krátkém čase umýt nádobí při vysoké teplotě. Zkuste jí částečně nahradit pračku a dejte do ní vyprat úklidové hadry a návleky na mopy. Myčka je nejenom krásně "vydrhne", ale zároveň také vydezinfikuje.

Dezinfikuje i kartáček na zuby

Kelímky na vodu, mýdlenky, nádoby na kosmetické tampony. Tyto koupelnové doplňky bývají časo pod nánosem špíny, vodního kamene a zbytků mýdla a pasty. Toho se snadno zbavíte, pokud dáte tyto předměty do horního koše v myčce. Někteří jedinci si dokonce tímto způsobem dezinfikují i zubní kartáčky. 

Houba jako nová

O houbičce na nádobí je známo, že se v ní drží celá řada bakterií, které se ještě ve vlhku velmi rády množí. Podle odhadů je na jedné houbičce až dvacet milionů bakterií. Proto bychom ji také měli velmi často vyměňovat. A nebo opět využijte pomocníka v podobě myčky na nádobí, která si s bakteriemi dokáže poradit na 99 %. Klidně můžete přihodit k mytí také kuchyňskou štětku a kartáč. Ale pozor, nesmí jít o předměty s dřevěnou rukojetí. Ty byste totiž v myčce snadno mohli zničit.

Vyčistí hřebeny 

Pravidelnou péči je potřeba věnovat i svým hřebenům a kartáčům na vlasy. I v nich se totiž usazují zbytky odumřelé kůže, vlasových přípravků a další nečistoty. Pokud je dáte do myčky, máte jistotu, že vaše hřebeny budou díky ní vypadat opět jako nové. Nezapomeňte však z nich před tím odstranit všechny zachycené vlasy. Nejlépe bude, když je pak umístíte do držáku na příbory a pustíte běžný program. 

Zbaví mastnosty digestoř

Odstranit nahromaděnou mastnotu z tukových filtrů digestoří bývá někdy pěkný oříšek. Výsledek ručního čištění obvykle nebývá moc uspokojivý, navíc i vy sami máte ruce samý olej. Usnadněte si tuto namáhavou práci pomocí myčky, která si s nánosy špíny a mastnoty velmi dobře poradí. Kromě čištění dokáže myčka například ještě zavařovat. Nevíte, jak na to? O tomto tématu jsme více psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak upevnit partnerský vztah? Malá gesta a projevy lásky v každodenním životě mají obrovský vliv

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím