Nevyhazujte kávovou sedlinu, bude se vám hodit

 Ostatní 
26. února 2020 14:21 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
S kávovou sedlinou můžete pohnojit rostliny  Depositphotos
Dopřáváte si poctivou kávu, po které vám zůstává kávová sedlina? Byla by škoda ji vyhodit, protože má spoustu využití, o kterých jste patrně neměli tušení. Zjistěte, k čemu se vám bude hodit.

Pokud pijete kávu z kávovaru, melete si zrnka či používáte konvici na filtrovanou kávu, vždy vám z ní zbyde lógr. Většina lidí jej hodí do koše, aniž by se tuto surovinu snažila nějak využít, což je škoda. Můžete lógrem pohnojit rostliny, umýt nádobí nebo vyhladit pokožku.

Mastné nádobí

Hromadí se vám ve dřezu mastné nádobí a vůbec se vám nechce do jeho mytí? S kávovou sedlinou vám to půjde snadno, nemusíte používat čisticí prostředek z obchodu. Několik lžic kávové sedliny nasypte na dno mastného nádobí a nechte působit. Následně si lógrem potřete houbičku a začněte hrnce čistit. Nemělo by vám to jít nijak těžko. Nemusíte se bát, že by kávová sedlina nádobí poškrábala.

Peeling

Toužíte po hladké pokožce? Můžete si z kávové sedliny vyrobit peeling, který budete moci použít na celé tělo včetně obličeje. Důkladně si smíchejte lógr s medem a můžete si směs hned na svoji pokožku nanést. Nechte působit zhruba deset minut a následně z těla smyjte. Kávová sedlina vás zbaví odumřelých buněk, vyčistí póry a vaše pleť bude hebká. Pomůže vám i na ztvrdlé paty.

Blechy

Mají vaši pejskové v kožichu blechy? Vyzkoušejte jednoduchou vychytávku. Smíchejte psí šampon s kávovou sedlinou a umyjte jej s ním. Opakujte to několikrát, abyste si byli jistí, že jsou pryč opravdu všechny blechy.

Celulitida

Trápí vás pomerančová kůže? Máte vyzkoušeno už několik kosmetických výrobků, ale žádný z nich vám zatím významně nepomohl? Vyzkoušejte kávovou sedlinu. Namasírujte si s ní dvakrát denně hýždě a stehna. Nakonec pokožku opláchněte vodou. Zhruba za dva týdny uvidíte na své pokožce první pozitivní změny.

Hnojení rostlin

Pokud pijete velké množství kávy, nemusíte si pořizovat z obchodu hnojivo na rostliny.    Stačí, když necháte lógr dobře vysušit. Následně jej přisypte do květináčů pokojových rostlin. Můžete jej využít i na záhoncích. Obsahuje totiž fosfor, draslík a dusík, což jsou látky, které podporují zdravý růst a odolnost rostlin. Dále čtěte: Citron má spoustu vitaminů, ale můžete jej využít i v domácnosti.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod