Jak efektivně odstranit nálepky z nádobí

 Ostatní 
14. března 2020 12:09 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nové nádobí bývá polepeno etiketami  Depositphotos
Když si pořídíte nové nádobí, najdete na nich etikety. Ty však většinou hyzdí pěkný vzhled talířů, hrnců nebo skleniček. Většina lidí se je snaží odstranit manuálně s pomocí nehtů, ale málokdy jsou úspěšní. Zjistěte, jak nálepky z nádobí odstranit, aby po nich nezůstala ani stopa.

Etikety na nádobí jsou k naštvání, protože nikdy nejdou snadno odlepit. Můžete je zkusit ponořit do vody a nechat je odmočit. Někdy však ani tento postup není zcela funkční. Objevte další způsoby, jak se s nálepkami poprat, aniž byste poškodili povrch nádobí.

Fén

Fén má doma téměř každý a odstranit nálepky z nádobí vám s ním půjde snadno. Zapněte ho a nastavte na něm nejvyšší teplotu. Držte ho pár centimetrů nad nálepkou. Vydržte to zhruba tři až pět minut. Nakonec ji jednoduše sloupněte. Velké teplo uvolní lepidlo a usnadní odlepení nálepky. Jedinou nevýhodou je, že vás z držení fénu může za krátkou chvíli začít bolet ruka.

Ocet

Pokud se vám nechce držet fén několik minut nad každým talířem, můžete vyzkoušet jinou metodu. Když najdete ve skříni ocet, máte vyhráno. Ideální by bylo, kdybyste nádobí do octa mohli namočit, ale museli byste ho vyplývat větší množství, což se příliš nevyplatí. Na nádobí nalijte trochu octa a nechte ho několik minut působit. Nakonec etikety pouze sloupněte. Pokud se vám to nepodaří napoprvé, proces opakujte.

Olivový olej

Olivový olej neupotřebíte jen v kuchyni či kosmetice. Jde o skvělého pomocníka v domácnosti. Momentálně vám může pomoct s nalepenými etiketami na nádobí. S ním vám to půjde velmi snadno. Nachystejte si čistý hadřík či papírovou utěrku. Nakapejte do ní několik kapek olivového oleje a s hadříkem několikrát přejeďte po etiketě. Do dvou minut by měla sama hladce sklouznout.

Líh

Může se stát, že etikety na nádobí byly potřeny opravdu agresivním lepidlem, které nechce nálepky zcela pustit dolů. V takovém případě použijte líh. Jde už sice o poměrně agresivní přípravek, ale měl by zabrat. Nejdříve vyzkoušejte, zda povrch nádobí snáší líh dobře a nepoškodíte ho s ním. Následně ho naneste na hadřík a jemně s ním přejíždějte po etiketě, až se celá sloupne. Dále čtěte: Jaké problémy v domácnosti dokáže vyřešit lepicí páska?  

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod