Jaké příslušenství vybrat ke kávovaru

 Ostatní 
13. června 2020 16:17 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Stojánek na kapsle nesmí chybět Pixabay
Patříte mezi milovníky kávy a den bez oblíbeného nápoje si nedovedete představit? Nejen samotná káva však zajistí ten správný požitek. Potřebné je i vhodné příslušenství. Pořiďte si odměrku na kávu nebo stojan na kapsle.

Pokud vlastníte kávovar na kapsle, rozhodně by u něj neměl chybět stojánek. Praktický stojánek na kapsle můžete sehnat v kvalitní pochromované oceli nebo v nerezu. Ve většině případů je stojánek rozdělen do několika sloupců a dovnitř se vleze až několik desítek kapslí. Za výhodu lze považovat, že kapsle již nebudete muset lovit v krabici nebo v šuplíku. Do stojánku se vkládají z horní strany a ze spodní se opět vybírají. Na trhu lze sehnat i moderní otočný stojánek. Každý typ je však vyroben pro konkrétní značku kapslí, pokud omylem sáhnete po jiném, může se stát, že z něj budou kapsle vypadávat a uvnitř se zasekávat. Stojánek lze pořídit do 300 korun.

Nepostradatelná odměrka

V případě, že máte kávovar pro přípravu mleté kávy, ideální je mít i vhodnou odměrku pro snadné dávkování kávy. Co se týče materiálu, lze sehnat z plastu i z nerezavějící oceli. Odměrky zpravidla mají velikost, která odpovídá 7 g mleté kávy. Odměrky mají většinou dlouhou praktickou rukojeť. Ať už si vyberete jakýkoliv typ, cena se bude pohybovat v řádech několika desítek korun.

Nepostradatelná pomůcka, díky které už nebudete muset každou kávu vyklepávat do odpadkového koše, tím je odklepávač na kávovou sedlinu. Většinou je vyroben z nerezové oceli. Odklepávací část je pogumovaná pro prodloužení životnosti a snížení hluku při vyklepávání kávy. Sehnat lze i stylový odklepávač složený ze tří částí - plastové nádoby na použitou kávu, kterou lze pohodlně vyjmout, tyče na odklepávání a dřevěného vnějšího obalu. Na spodní části nádoby je umístěna gumová protiskluzová ochrana. Sehnat lze do tisíce korun. Jak zatočit se skvrnou od rozlité kávy, jsme psali zde.

Značná investice

Pokud patříte mezi obrovské milovníky kávy a hodláte do příslušenství investovat, rozhodně by u vás doma neměl chybět ohřívač šálků. Přístroj dokáže předehřát a udržovat teplotu šálků okolo 55 °C. Ohřívač je vhodné umístit vedle kávovaru, aby byly ohřáté šálky vždy po ruce. Uvnitř je zabudovaný nastavitelný časovač. Můžete tak nastavit ideální dobu zapnutí i vypnutí ohřívání šálků. Pokud nebude nastavený
čas vypnutí, inteligentní přístroj se sám automaticky vypne po dvanácti hodinách. Počítejte s tím, že pořízení pomocníka vyjde na několik tisíc korun.

Další možné příslušenství:

  • klipy na sáčky s kávou
  • termonádobka na našlehané mléko
  • tamper na pěchování kávy
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?