Chcete dětem postavit sněhuláka, který odolá všem rozmarům počasí? Máme pár tipů

 Zahrada 
05. února 2019 08:14 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Sněhulák ze sněhu bohužel dlouho krásný nevydrží Shutterstock
Letošní zima už přinesla několikrát bohatou sněhovou nadílku a děti se tak s nadšením pustily do stavění sněhuláků. Jenže příroda už také ukázala, že se sněhem dokáže zatočit během jediné noci. A pohed na tajícího sněhuláka je pro mnohé hodně srdcervoucí. Existuje ale řešení.

Pokud nestíháte svým plačícím dětem, které trápí pohled na polozborceného sněhuláka, podávat papírové kapesníky, můžete jim navrhnout, že společně vytvoříte takového, který přežije jakékoliv rozmary počasí. Přečká bez sebemenší úhony i tu největší oblevu a když ho s příchodem jara zapomenete omylem schovat, nezlomí ho ani letní slunce. Možností je několik.

Použijte pneumatiky

Pokud máte někde v garáži sjeté pneumatiky určené k vyhození, použijte je na stavbu sněhuláka. Černou gumu nejprve přetřete bílou barvou a pak je sestavte do podoby sněhuláka. Ideální je, pokud máte více rozměrů gum. Na hlavu pak stačí dát klobouk (můžete ho opět vytvořit z gumy) a domalovat černou barvou obličej a knoflíky. Když po stranách ještě přiděláte ruce, bude dílo dokonalé. A rozhodně nemusí stát jen někde před pneuservisem, parádu udělá i na vaší zahradě.

Zkuste prkna či dveře

Jestli máte doma staré dveře s užšími křídly, můžete jedno z nich vzít a proměnit v sněhuláka. I bez starých dveří to ale jde, stačí vzít pár prken a stlouct je vedle sebe. Sněhuláka pak na dřevo jen domalujete. Volte barvy, které odolají povětrnostním podmínkám, na klasické vodovky či tempery raději rovnou zapomeňte. Dobře bude vypadat, když mu kolem "krku" uvážete skutečnou šálu. Sněhuláka pak můžete opřít o strom nebo o zeď domu. I když je placatý, má své kouzlo.

Dejte ale pozor, aby vítr sněhuláka neshodil. Když použijete dostatečně velkou šálu, bude sloužit nejen jako dekorace, ale rovnou pomocí ní sněhuláka přichytíte ke stromu či jiné pevné konstrukci.

Dřevěné či polystyrenové krychle

Trvanlivého sněhuláka můžete vyrobit i z dřevěných krychlí. Ne každý je ale má doma k dispozici, navíc manipulace s nimi je trochu náročnější. Klidně ale můžete dřevo nahradit polystyrenem. Opět materiál natřete bílou barvou, domalujte voděodolnými barvami obličej a knoflíky a přidělejte "ruce". V případě polystyrenu lze větve rovnou zapíchnout, u dřeva musíte "ruce" k tělu přivrtat nebo přilepit.

Pevný textil

Sněhulák může mít i textilní podobu. Stačí si obstarat pevnější látku, tu pak vycpat třeba senem, pilinami nebo kousky hader a kulatý sněhulák je na světě. Uzel na hlavě lze zamaskovat třeba klobboukem. Nezapomeňte hadrového sněhuláka dodekorovat a najít mu čestné místo. Na oči, ústa i knoflíky můžete použít třeba knoflíky. Z knoflíků si lze vytvořit i další zajímavé dekorace do bytu, jak jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod