Jak oživit vzhled domácnosti za chvilku? Jde to velmi jednoduše

 Dům 
20. března 2018 12:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Připravte váš domov na jaro Shutterstock
Jaro už klepe na dveře, i když venkovní teploty tomu zatím neodpovídají. Neexistuje lepší období na to, abyste do vašeho domova vdechli trochu nového života. Zde je několik jednoduchých a finančně nenáročných tipů, jak zpestřit vaši domácnost. Lze to provést tak rychle, že to zvládnete i během jednoho víkendu.

Začněte u květin

Když chcete nějakým způsobem vylepšit vaši domácnost, není vždy nezbytné kupovat nové věci. Prohlídněte si, co všechno máte doma nebo na zahradě, a zvolte květiny, které můžete přemístit někam jinam, a tím pádem změnit vzhled celé místnosti. Dokonce i něco tak malého jako přesazení rostliny do jiného květináče může pokoji dodat novou energii. Vneste do vašeho domova více květin a připravte jej na jaro.

Kousek látky může udělat divy

Oživte něco, co máte už dlouho, novým barevným čalouněním. Můžete osvěžit vzhled stoliček nebo židlí. Jestli vaše židle nejsou polstrované, kupte nebo vyrobte polštářky, které budou sloužit jako podsedáky.

Bude se vám pohodlněji sedět a vaše kuchyň získá nový vzhled. Pokud jste trochu manuálně zruční, máte možnost si doma sami vyrobit nové potahy na polštářky na pohovku. Nebojte se zvolit odvážné barvy, aby změna měla patřičný efekt.

Přidejte barvy

Několik plechovek s barvou je nejspíš ten nejrychlejší a nejefektivnější způsob, jak dopřát pokoji změnu. Lze udělat něco velmi jednoduchého jako například změnit barvu jedné stěny v místnosti. Pokud jste odvážnější, můžete se pustit i do vymalování nějakých jednoduchých vzorů, jako jsou třeba květiny. Do projektu pomalování stěn dětského pokoje lze zapojit i vaše děti. Zabavíte se tím na několik hodin a výsledkem bude velká a trvalá změna.

Přesuňte se od stěn k nábytku

Když už budete v procesu malování, nový život se dá s pomocí barev vdechnout také starému, obyčejnému nábytku. Opět jej lze přetřít jen jednou barvou nebo se pustit i do nějakých jednoduchých vzorů. Zde čtěte o nápadu, jak vylepšit stěny jiným způsobem než za pomoci plechovky barvy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod