Trampolínu je vhodné na zimu schovat. Jak ji správně zazimovat?

 Ostatní 
17. října 2017 06:35 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
V teplotách pod pět stupňů se trampolína nesmí používat Shutterstock
Venkovní trampolíny jsou velmi oblíbené a prospěšné. Mnohé je možné nechávat venku celoročně, ale rozumnější je jejich každoroční úklid. Sníh jim totiž nesvědčí.

Zatímco v teplých měsících stačí trampolínu občas utřít nebo přikrýt plachtou, na studené období roku je vhodnější trampolínu schovat. Pod sněhem a v mrazu trpí i kvalitní trampolíny. 

Přikrytí plachtou je nedostatečné

Chcete-li, aby vám trampolína dlouho dobře sloužila, na zimu ji uklízejte. Zásadní je především sundání ochranné sítě. Tu je potřeba očistit, složit a uschovat. Odrazová plocha se musí ochrannou přikrýt včetně pružin, aby se na ně nedostal déšť a sníh. Pružiny je takto nutné chránit kvůli korozi. Takto přikrytá trampolína může přezimovat, ale její životnost se snižuje. 

Správná péče prodlužuje životnost

Výrobci doporučují rozebrat trampolínu na menší díly tak, aby se vešla třeba do garáže. Nezapomeňte ji před schováním nechat řádně vyschnout. Někteří výrobci přímo v záručních podmínkách specifikují, že na zimu je nutné trampolínu se sítí schovat pod střechu, protože jinak přijdete o záruku. 

Ošetření olejem 

Pokud chcete svou trampolínu potěšit, natřete kovové prvky rámu silikonovým nebo jiným olejem, aby se na konstrukci vytvořil film, který tyto kovové prvky ochrání před mrazem a sněhem. Pamatujte ale na to, že když teplota klesne pod 5 °C, neměli byste trampolínu vůbec používat.

O trampolínách a dalších atrakcích, které využijete na zahradě, jsme psali zde. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve