Venkovní vánoční osvětlení udělá radost hlavně dětem. Jaké vybrat?

 Dům 
23. listopadu 2017 17:17 / Jan Novák
  0
📷
5 fotografií v galerii
K Vánocům patří i osvětlení exteriéru Pixabay
K dokonalé vánoční atmosféře v řadě domácností v posledních letech přispívá i venkovní vánoční osvětlení. Neobejdou se bez něj hlavně rodiny s malými dětmi. Možností rychle přibývá a nabídka je široká. Vybírat můžete z řady rozmanitých vzorů i druhů.

Je lepší žárovkové venkovní vánoční osvětlení, LED nebo snad solární venkovní vánoční osvětlení? LED vánoční osvětlení je hitem dnešní doby. Češi tento typ ekologického osvětlení začali upřednostňovat i před nákupem úsporných žárovek, neboť navíc skvěle odolává povětrnostním vlivům. LED vánoční osvětlení je vhodné pro výzdobu zahrady, obrysů domů, chat i chalup. Nazdobit jím jde i různé firemní objekty a mnoho dalších venkovních prostor. Přirozeně můžete venkovní LED vánoční osvětlení využít i k výzdobě interiéru.

Výhodou LED světel je jejich minimální poruchovost a hlavně dlouhá životnost, která dosahuje až k 50 000 hodin. Zákazník ocení i barevnou rozmanitost. A co vlastně znamená zkratka LED? Světlo vyzařující elektrická součástka - dioda - z anglického názvu Light Emitting Diode. LED diody navíc produkují více světla z každého spotřebovaného wattu. Jsou také velmi odolné vůči nárazům a vibracím, více než standardní zdroje světla.

Dalším plusem je jejich nízká spotřeba elektrické energie. Podle odborníků se u klasické žárovky 95 procent spotřebované energie přemění v teplo a pouze pět procent energie na světlo. Životnost klasické žárovky se navíc pohybuje jen kolem asi 1000 hodin, což je ve srovnání s LED vánočním svítidlem na stromeček opravdu jen pouhým zlomkem.

Na co si dát při nákupu vánočního osvětlení pozor?

První zásadou je nakupovat u prověřených prodejců a vyhýbat se zboží pochybného původu, které nabízejí někteří trhovci. Jen tak se vyhnete případným potížím například v podobě požárů. Osvětlení, které chceme použít ve venkovních prostorách, by k tomuto mělo být výslovně určeno. Co se napájení týče, variantou je i zmíněné solární osvětlení, které se nabíjí přes den a po setmění svítí.

Ještě před několika lety venkovní vánoční osvětlení před domy tvořily takřka výhradně jen svítící řetězy. V současnosti však už lidé mohou vybírat z celé škály možností. Oblíbené jsou například různé vánoční motivy, sněžení nebo také světelné krápníky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47