Na co se zaměřit při výběru konferenčního stolku

 Dům 
20. října 2018 07:03 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Jednodušší typ stolku v bílé barvě pokoj prosvětlí Shutterstock
Konferenční stolek je nedílnou součástí obývacího pokoje a velmi často se také stává jeho dominantou. Na výběru si dejte záležet, jelikož ho budete používat téměř denně.

Ze všeho nejdříve zhodnoťte, v jakém stylu máte vybavený obývací pokoj. Odpověď na tuto otázku vám pomůže s výběrem ideálního konferenčního stolku. Pokud máte pokoj zařízený honosněji a vyjímá se tam plno starožitností nebo i trofejí, poohlédněte se po masivním konferenčním stolku v rustikálním či historickém stylu.

Chcete pokoj prosvětlit?

Pokud naopak toužíte po tom, aby stolek pokoj prosvětlil, zvolte jednodušší typ v bílé barvě. Ideální je volba světlého materiálu, nejlépe dřeva. Nevyhýbejte se ani kombinaci dřeva a skla, způsobuje pocit větší prosvětlenosti v místnosti.

Materiál vždy volte tak, aby se hodil k sedačce. Nejčastěji se však můžete setkat s konferenčním stolkem ze dřeva, konkrétně z buku nebo dubu. Opomíjet by se neměl ani oblíbený lakovaný kov či sklo kombinované s kovem. Pokud si lámete hlavu s tvarem stolku, nic nezkazíte, pokud si pořídíte ve tvaru obdélníku. V případě, že máte doma malé děti, volte raději konferenční stolek oválný nebo kulatý, tedy bez ostrých hran. Jestli do obýváku vybrat koženou, nebo látkovou sedačku, jsme psali zde.

Správná výška

Kritériem při volbě odkládacího stolku není pouze jeho materiál a vzhled, ale určitou roli hrají rozměry, tedy především výška. Určuje ji hlavně velikost a styl sedačky, u které je stolek přistavený. Správně zvolený stolek by měl mít odkládací desku zhruba ve výšce kolen sedící osoby. To proto, že slouží především k odkládání věcí a jedině tak je plocha stolku ideálně po ruce, je na ni dobře vidět a snadno se provádí obsluha při servírování.

Vybrat si můžeme také ty stolky, jejichž rozdíl mezi sedákem a deskou je maximálně dvacet pět centimetrů. Jejich obvyklá výška se pohybuje mezi třiceti pěti až čtyřiceti pěti centimetry. Tvar desky volíme tak, aby se získal maximálně velký prostor na odkládání.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod