Nevyhazujte staré tuhé mýdlo. V domácnosti ještě dobře poslouží

 Ostatní 
27. července 2020 08:13 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Tuhými mýdly se už dnes moc domácností nemyje  Depositphotos
Skladujete doma stará tuhá mýdla? Nechcete je použít na mytí pokožky, ale ani vyhodit? Existují ještě jiné možnosti. Můžete je využít praktickým způsobem. Zjistěte, k čemu všemu vám v domácnosti dobře poslouží.

Tuhá mýdla už nepoužívá moc lidí. Nahradily je tekuté sprchové gely. Možná jste však doma ještě nějaká našli. Pokud si s nimi neplánujete mýt ani ruce, použijte je na skřípání dveří, zaseknutý zip nebo pomocí nich odnaučte mazlíčky okusovat nábytek.

Vrzání dveří a šuplíků

Štve vás neustálé vrzání dveří a nemáte zrovna po ruce žádný olej na namazání pantů? Zvládnete to hravě i s mýdlem. Stačí, abyste s ním potřeli panty a nepříjemný zvuk ustane. To samé můžete provést i s vrzajícími šuplíky. Pokud se vám v zámku zadrhává klíč, vytáhněte ho a potřete ho mýdlem. Zasuňte ho do zámku a několikrát s ním otočte. Nyní by zamykání mělo jít snadněji.

Zaseknutý zip

Zasekl se vám zip na vaší oblíbené mikině? Nepropadejte panice, protože ji můžete zachránit. Budete k tomu potřebovat pouze mýdlo. Vezměte si ho do ruky a přejeďte s ním podél celého zipu. Nevynechejte žádný zoubek. Následně by měl zip zase fungovat.

Pes okusuje nábytek

Bydlí s vámi v domácnosti čtyřnohý kamarád a okusuje vám nábytek? Můžete ho to odnaučit pomocí mýdla. Natřete s ním všechny části nábytku, ke kterým má váš pejsek přístup. Udělejte to však pouze v případě, že máte přírodní tuhé mýdlo, aby se vašemu mazlíčkovi neudělalo špatně. Žádné mýdlo mu určitě chutnat nebude a brzy s okusováním přestane.

Zamlžené zrcadlo

Pokud nechcete mít po koupeli orosené zrcadlo, využijte mýdlo. Předtím, než se půjdete osprchovat, natřete zrcadlo mýdlem. Následně ho vyleštěte do sucha a můžete se jít umýt. Ochranná vrstva na zrcadle způsobí, že se už nezamlží a můžete ho po sprše hned využít.

Stejnou službu vám udělá mýdlo, pokud máte potíže s rosením brýlí. Když nosíte roušku, brýle se vám rychle zamlží. Stačí skla namazat mýdlem a vyleštit je do sucha. Mlžit už se vám nebudou. Dále čtěte: Fén má mnoho využití. Můžete s ním vyžehlit prádlo či odstranit nálepky ze skla.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod