Myčku nevyužívejte jen na mytí nádobí. Lze v ní umýt lustr nebo řadu dalších věcí z domácnosti

 Dům 
06. ledna 2021 16:24 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Myčka umyje víc než jen nádobí Depositphos
Pokud chcete mít vaši domácnost jako ze škatulky, pravděpodobně strávíte dlouhé hodiny mytím různých předmětů, ale tento čas můžete strávit jinak a složité umývání si ušetřit. Stačí vám, když použijete myčku na nádobí.

Do myčky můžete naskládat daleko více předmětů z domácnosti, než jen pouhé nádobí. Nevěříte? My vás o tom přesvědčíme.

Zaprášený lustr

Prach padá i ze zaprášených lustrů, navíc vám může znečistit už uklizenou podlahu, proto s nimi začněte jako první. Zaprášené lustry udělají pokoj temnějším a méně útulným. Velmi opatrně sundejte stínidla a položte je do horního košíku myčky. Můžete sundat i stínidla z lampiček. Doporučujeme vám použít program s nízkou teplotou a myčku normálně zapněte. Po umytí budou vaše světla zase zářit. Vlhkým hadříkem můžete otřít svítidlo.

Předměty do kuchyně

Do myčky můžete umístit plastové boxy, které ve vaší kuchyni používáte. Třeba odkládací boxy na mycí prostředky, příborník, šuplíky z lednice, různé krabičky. Do myčky můžete vyskládat police z lednice, ale musíte počkat, až se ohřejí na pokojovou teplotu, aby sklo neprasklo. V myčce můžete umýt skleněný talíř z mikrovlnky, sklenice na skladování potravin, skleněné kořenky a také prostírání, pokud ho máte z plastu. Na digestořích se uchytává skutečně hodně špíny a mastnoty. Tukový filtr, na kterém uvízne nejhorší mastnota, se může umýt v myčce. Tukový filtr se podobá kovové kazetě a dá se snadno vyndat. Do myčky ho můžete dát jednou za dva měsíce.

Myčka vám pomůže v obyváku a dětském pokoji

V obývacím pokoji se najde spousta věcí, které můžete umýt v myčce. Skleněné dekorace, svícny, skleněné rámečky na fotky, dózy nebo vázy. V dětském pokoji prohlédněte kalíšky na tužky, krabičky na drobnosti a plastové pořadače. Přidat můžete i plastové hračky, do stojánku na příbory klidně umístěte sponečky a čelenky.

I koupelna se dá snadno uklidit

Při úklidu koupelny začněte miskou na mýdlo, kelímky na kartáčky a kartáčem na čištění rukou. Pokud lze sundat skleněná polička ve vašem sprchovém koutě, můžete ji také umýt. Vlastně jakoukoli plastovou a skleněnou poličku, kterou v koupelně najdete, můžete vložit do myčky.

Při úklidu v koupelně je velká práce s čištěním kartáčů, hřebenů a vlasových skřipců. I tuhle činnost si můžete odpustit a pomůcky na vlasy bez obav vložit do myčky. Umístěte je do myčky do horního koše a ujistěte se před zahájení cyklu, že pevně drží na místě. Nejdříve musíte odstranit všechny vlasy, aby nedošlo k ucpání vypouštěcího filtru. Dále čtěte: Myčka je velký pomocník, ale některé nádobí může poškodit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?