Jak připravit dům či byt k prodeji, abyste neodradili případné kupce

 Dům 
23. března 2019 12:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co vše je potřeba zařídit, než si pozvete první zájemce o prohlídku Depositphotos
Naaranžovat byt tak, aby působil dobře na trhu s nemovitostmi, není snadná záležitost. Nezáleží nám pouze na tom, abychom udělali dobrý dojem. Chceme, aby si zájemci o koupi byli schopni představit, jak šťastně žijí v domově, který je zatím ještě váš. Když se vám to povede, usnadní vám to prodej. Pokud selžete, přijdete o kupce a budete mít problémy prodat byt ve lhůtě, se kterou jste počítali.

Zde je několik chyb, kterých byste se měli vyvarovat v rámci celého procesu.

Zanedbání úklidu

Nedopusťte, aby kupce rozptylovaly magnetky na vaší ledničce nebo sbírka tužek v hrnečku. Záměrem je, aby váš domov působil svěže, jasně a útulně jak jen to je možné. Zredigujte vaše věci v bytě na minimum. To platí i pro knihy a všelijaké dekorace.

Nedostatečné čištění

Vaše vlastní špína a prach jsou jedna věc. Nic ale není víc odpuzující, než nepořádek druhých lidí. Předtím, než otevřete svůj byt prohlídkám, se ujistěte, že všechny chomáče prachu, pavučiny a další nečistoty jsou perfektně vyčištěny.

Nebuďte osobní

Sundejte fotky vašich dětí z nočního stolku, zamilované vzkazy z ledničky a ukliďte všechny ostatní věci, které jsou příliš osobní. Dávali byste tak zájemcům o prohlídku šanci pozvednout obočí nad vaším vkusem nebo se dokonce nepohodnout ohledně politických a náboženských názorů. Chcete, aby se identifikovali s vaším domem, ne aby si připomínali, že je to vaše současná rezidence.

Přemalujte na neutrální barvy

Pokud se chystáte byt čerstvě vymalovat, držte se neutrálních barev. Ne všichni si totiž zamilují vaši oranžovou koupelnu. To neznamená, že výsledek musí nutně dopadnout nudně. Stačí jen vybírat barvy, které nejsou příliš výrazné a vkusně doplňují vybavení.

Nepřehlížejte drobné chyby

Jestli máte doma oprýskanou barvu na stěně nebo rezavý kohoutek, opravte a vyměňte vše, co je potřeba, než začnete organizovat první prohlídky. Cílem je odstranit veškeré drobnosti, které by mohly potenciální kupce odradit. Nezáleží na tom, že jde o maličkosti. Podvědomě si zapamatují, že něco nebylo s bytem v pořádku. V případě, že bydlíte v pronájmu a byt zatím nevlastníte ani neprodáváte, zde je několik rad i pro vás.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?