Největší mýty spojené s bydlením v pronájmu. Věřit, či nevěřit?

 Dům 
03. listopadu 2018 12:03 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Udělejte vše pro to, abyste se i v podnájmu cítili jako doma Depositphotos
S tím, jak cena nemovitostí stále roste a naopak platy se závratnou rychlostí nezvedají, možná bude muset sen o vlastním bydlení pro mnohé lidi zůstat pouze snem. Proto není na škodu přiučit se, jak se přizpůsobit pronajatému bytu.

Nedovolte mýtům, aby vám zkazily představu, jak hezké si to doma můžete udělat, i když byt není váš.

Musím se sžít s původní příšernou podlahou

I když někteří domácí povolí drobné renovace, výměna celé podlahy většinou nepřichází v úvahu. Kromě toho se vám také nevyplatí investovat do permanentní větší rekonstrukce, kterou si nemůžete vzít s sebou. Ať už zakrýváte staré linoleum nebo kachličky, přidání odstranitelné podlahové vrstvy může být řešením. Takovým způsobem si můžete domů pořídit například plovoucí vinylovou podlahu.

Nemůžu si pověsit obrazy

Někteří domácí jsou extra pedantští ohledně kazů na čerstvě vymalovaných stěnách. Umění je okno do duše vašeho domova, proto nedovolte strachu z poškození zdí, aby vám stál v cestě. Pomoci vám mohou samolepící pásky na zavěšení rámů se suchými zipy. Jednak si ušetříte práci se zabíjením hřebíků a až se budete stěhovat, tak nebudete muset díry zahlazovat.

Nemám místo na další úložný prostor

Pokud máte nedostatek úložného prostoru na svoje věci, ještě chvilku počkejte, než se jich budete zbavovat. Existuje spousta triků, jak dočasně úložný prostor navýšit. Jedním z nich je například peg board, který si můžete pořídit do kuchyně nebo do pracovny k zavěšení jednotlivých předmětů. Peg board je v podstatě děrovaná deska s kolíky, které můžete podle potřeby kamkoliv umístit tak, abyste na ně pohodlně vměstnali vše, co potřebujete.

Nestojí to za námahu

Obzvláště této představy se musíte rychle zbavit. Místo, kde bydlíte by měl být prostor, ve kterém se cítíte šťastně, ať už si pronajímáte byt nebo třeba půjčujete podkroví od rodičů. To, že strávíte čas zvelebováním prostoru, ve kterém žijete, se vám vždycky vrátí. Pokud chcete výrazným způsobem navýšit svoje každodenní štěstí, udělejte všechno, co je ve vašich silách, aby váš prostor byl pohodlný, útulný, krásný a hlavně váš. Zde jsou další tipy, pokud plánujete něco doma zvelebit novým nátěrem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod