Víte, co se vám váš pes snaží říct? Poznejte řeč jeho těla

 Mazlíčci 
25. ledna 2019 16:13 / Eva Vogelová
  17
📷
4 fotografie v galerii
Zkuste porozumět psí řeči  Pexels
Pejskové bohužel neumí mluvit lidskou řečí, i když by si to mnozí z vás jistě přáli. Konverzují s vámi svým vlastním způsobem. Můžete pozorovat jejich gesta a podle nich zjistit, co vám s jejich pomocí vlastně chtějí sdělit.

Ne nadarmo se říká, že pes je nejlepší přítel člověka. Tráví s vámi veškerý volný čas. Chce se s vámi mazlit, utěšovat vás, spát vedle vás a dávat vám najevo, co právě v danou chvíli potřebuje a jak se cítí. Ne vždy se vám ho podaří zcela pochopit. Změní se to, když zjistíte, co znamenají různá gesta vašeho chlupáče.

Řeč očí

Psí oči jsou okna do jejich duše. Můžete z nich poznat, co vám opravdu chtějí sdělit nebo co momentálně sami prožívají. Když váš mazlíček stáhne svá kukadla do malé škvírky, není mu dobře. Buď cítí fyzickou bolest, nebo ho něco trápí. Svoje oči od vás odvrací, když se vás bojí a cítí, že máte nad ním převahu. Má obavy, že ho potrestáte. Pokud se mu kukadla zvětší, znamená to, že se něčeho bojí.

Rýpnutí čumákem

Nepochybně jste několikrát zažili, jak do váš šťouchá váš mazlíček čumákem. Možná jste správně uhodli, že si od vás žádá pozornost. Chce, abyste se mu věnovali, hladili ho nebo mu dali ochutnat dobrotu ze svého talíře. Když v místnosti výrazně voní nějaké jídlo, pejsek se nikdy nezapomene připomenout. Otravuje vás svým šťouchnutím tak dlouho, dokud mu skutečně něco nedáte.

Zmrznutí

Možná vám připadá vtipné, když váš pes najednou znehybní. Odteď už nejspíš nebude, protože zjistíte, z jakého důvodu to dělá. Chce, abyste mu udělali prostor a odtáhli se od něj. Cítí se nesvůj a potřebuje klid. Nejspíš se tohle neděje, když je zrovna s vámi, může to však aplikovat na jiného člověka nebo zvíře.

Řeč uší

Uši psa také dokáží něco říct, i když už o něco méně než oči. Pokud váš chlupáč naklání uši dozadu, znamená to, že vám dává najevo své přátelství směrem k vám. Podřizuje se vám a hlásí svoji poslušnost. Když svá ouška přilepí k hlavě, bojí se. Pes vám sám nedokáže říct, že je nemocný. O tom, jak to poznat, si můžete přečíst zde.

Válení se na zádech v trávě

Určitě si vzpomenete na situaci, kdy se váš pes najednou začal převalovat v bahně nebo trávě. Nejspíš jste z toho moc nadšení nebyli, protože jste ho museli umýt nebo učesat. Nechtěl vás tím naštvat, udělal to z určitých důvodů. Měl v úmyslu svým činem informovat další zvířata, že objevil něco, čím se potřeboval pochlubit nebo ho možná jen svědila záda.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?