Jak přimět psa pít? Zkuste pamlsky ve vodě i fontánu pro psy

 Mazlíčci 
07. února 2019 16:07 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Přestal pes jevit o pití zájem? Depositphotos
Váš pes se stále častěji vyhýbá misce s vodou a o pití nejeví zájem? Vyzkoušejte několik triků, kterými ho zábavnou formou přimějete pít. V případě trvajícího problému zajděte se psem k veterináři.

V každém případě je nutné zajistit čtyřnohému mazlíčkovi stálý přístup k vodě. Pokud máte několikapatrový dům, umístěte misku s vodou do každého patra. Snažte se dávat misky vždy na stejné místo, aby pes věděl, kde je najde a nemusel je hledat po celém domě.

Minimálně jednou denně

Nezapomeňte na to, že je důležité často měnit vodu. Minimálně jednou denně misku vyprázdněte, vytřete papírovou utěrkou a doplňte čerstvou vodou. Pokud si všimnete, že ve vodě plavou chlupy nebo nečistoty, vždy ji vyměňte.

Zkusit můžete i trik s pamlsky, kterým pes téměř nikdy neodolá. Do misky s vodou vhoďte malé kousky oblíbeného pamlsku vašeho mazlíčka. Při jejich lovení docílíte toho, aby pil. V tomto případě však raději dejte pod misku nějakou utěrku nebo hadru, je totiž pravděpodobné, že voda bude při lovení všude okolo.

Mokrá strava

Zabrat může i krmení psa mokrou stravou. Mokrá strava totiž obsahuje velkou část vody, její podíl bývá obvykle uveden na konzervě. Nahraďte suchou stravu nebo alespoň její část mokrou stravou. Pro změnu můžete psovi namočit suchou stravu před podáváním na několik minut do vody. Jak cestovat se psem v autě, jsme psali zde.

Pokud pes okolo misky jenom projde a nenapije se z ní, zkuste mu udělat z pití zábavnější činnost. Ideální na to jsou psí fontánky. Tento způsob pomůže i psům, kteří mají raději tekoucí vodu, i štěňatům, která ještě neumějí pít z misky. Fontánka s vodopádem navíc podporuje okysličení vody a má regulovatelný průtok vody, který příjemně a potichu šplouchá přes rampu. Seženete ji za cenu do pěti set korun.

Navštivte veterináře

Příznaky dehydratace u psa poznáte tak, že mu jemně uchopíte a natáhnete kůži na zátylku mezi lopatkami a pustíte. Jestliže se kůže okamžitě nevrátí na původní místo, může být pes dehydratovaný. Dalším vodítkem může být i jemné stlačení dásně, až zblednou. Pokud po uvolnění prstu dásně ihned nezískají původní barvu, i v tomto případě může být pes dehydratovaný. Pokud máte však jakékoliv podezření na dehydrataci, na nic nečekejte a raději se psem navštivte veterináře.

Témata: pití, voda, žízeň
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod