Vyhněte se zdravotním problémům v práci! Pořiďte si správnou židli

 Ostatní 
01. února 2018 12:52 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Vhodný výběr židle zamezí bolestem zad Shutterstock
Bolest zad, problémy s páteří, nesprávné držení těla? To všechno může mít za příčinu špatný výběr pracovní židle. Pořízení nové neodkládejte.

Při koupi pracovní židle rozhodně nešetřete. Investované peníze do kvalitní židle vás ochrání před zdravotními problémy spojenými se zády. Ideální volba je ergonomická židle, která zaručuje zdravé a správné sezení a předchází zdravotním komplikacím spojeným se sedavým zaměstnáním. Tento typ svými vlastnostmi pomáhá sedět vzpřímeně.

Správné sezení je základ

Spolu s tím se pojí i dynamické sezení, díky kterému zamezíte bolesti zad. Důležité je celý den nesedět strnule v jedné poloze. K tomu, aby to tak nebylo, pomáhá právě dynamická židle se synchronní mechanikou. Umožňuje plynulé nastavení sklonu opěráku i nastavení sklonu sedáku.

Pro zpříjemnění sezení jsou u některých typů židle funkce navíc. Za nezbytnou se považuje bederní opěra, která poskytuje oporu bederní páteři a zabrání nesprávnému držení těla při sezení. Úlevu vám zajistí i opěrky na ruce. Setkat se můžete i s nastavitelnou opěrkou hlavy sloužící k občasnému opření hlavy. Uleví krční páteři a dopřeje vám krátký odpočinek. Při výběru nezapomeňte zkontrolovat, zda má židle nastavitelnou výšku sedáku a otáčecí mechanismus, díky kterému nebudete muset zbytečně vytáčet trup. Jak zařídit domácí kancelář?

Pokud v kanceláři trávíte méně než čtyři hodiny denně a zároveň si potrpíte na design, poohlédněte se po kancelářském křesle. Pro lepší vzhled můžete zvolit i kožený potah. Křeslo může na pohled vypadat elegantně, ale z hlediska zdravotního to není žádná výhra. Nelze nastavit výšku opěradla, bederní opěrku, hloubku sezení, výšku područí ani opěrku hlavy. Z toho důvodu se doporučuje na krátkodobé sezení.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?