Vypěstujte si ředkvičky zcela bez námahy. V kartonu od vajec

 Zahrada 
06. května 2018 13:42 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ředkvičky patří mezi nejoblíbenější kořenovou zeleninu Shutterstock
Pořád to stíháte. Vysaďte si ředkvičky, které můžete sklízet už za pár týdnů. Navíc pro vás máme tip, jak získat bohatou úrodu, o kterou se nemusíte prakticky vůbec starat. Potřebujete jen karton od vajec.

Není nad čerstvý salát z ředkviček. Tyto barevné, štiplavé kuličky patří mezi nejvděčnější kořenovou zeleninu, na rozdíl od mrkve petržele, celeru a dalších druhů nabídnou sklizeň v rekordním čase. Můžete je mít už měsíc po vysetí a za optimálních podmínek dokonce za tři týdny. Nemusíte čekat, až dorostou a budou co největší. Nejlepší chuť mají, dokud nepřerostou a nezačnou dřevnatět, praskat a houbovatět. Ředkvičky nejsou náročné na prostor a snadno vypěstujete dostatečné množství, abyste mohli sklízet dle chuti. 

Místo vajec ředkvičky

Nečeká vás žádné vytrhávání plevele ani mulčování. Odpadne vám starost o správnou vzdálenost výsadby, jakékoliv přesazování nebo pikýrování (přesazování mladých sazenic). Prostě ředkvičky jen zasadíte a pak čekáte na to, až vyrostou. A pomůže vám k tomu karton od vajec.

Položit a zasít

Je to hrozně jednoduché a zvládnou to i děti. Vezměte kartony od vajec, do spodní části udělejte otvory. Kartony položte na záhonek, dejte do nich trochu zeminy a do ní zasaďte semínka ředkviček. A máte hotovo. Nezapomeňte hlavně na to, že ředkvičky mají rády vodu, proto, pokud nebude počasí bohaté na srážky, pravidelně jim dopřejte zálivku.

Věděli jste, že…

Ředkvička je velikým pomocníkem pro půdu na vaší zahradě. Nejenže pomáhá zvýšit úrodnost půdy, ale dodává jí i živiny, zhutňuje ji a během zimy zabraňuje erozi půdy.

Tip na závěr

V kartonech nemusíte pěstovat jen ředkvičky. Stejně tak si podobným způsobem můžete vypěstovat třeba salát nebo cibuloviny. Milujete rajčata a také si je pěstujete? Tak pokud je chcete mít letos obzvláště šťavnatá, držte se pár jednoduchých rad, které jsme psali zde

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve