Vychytávky, jak využít starý povlak na polštář

 Dům 
11. června 2018 13:09 / Marie Popelková
  4
📷
4 fotografie v galerii
Povlaky, na kterých už nechceme spát, můžeme využít i jinak Shutterstock
Povlaky na polštáře jsou téměř nesmrtelné a vydrží řadu let. Když už se v nich udělá nějaká drobná díra nebo na nich je skvrnka, která se už nedá vyčistit, ještě to neznamená, že bychom je měli vyhodit. Taky se může stát, že už jsou jen trochu moc opotřebované, vybledlé, nebo se vám už prostě nelíbí jejich potisk. I v tomto případě se stále dají v domácnosti využít.

Uložte do nich povlečení

Tento trik je velmi chytrý, i když zároveň tak zřejmý a snadný. Abyste měli všechny sady povlečení pěkně přehledně uložené, můžete každou zvlášť skladovat v jiném povlaku na polštář. Poskládejte vypraná povlečení, uložte je do povlaku a položte na poličku. Vše bude vypadat úhledně, celá sada bude pohromadě a také budete vědět, kde kterou máte. Navíc se na povlečení nebude prášit.

Vyrobte si vak na špinavé prádlo

Povlak na polštář bude díky své velikosti perfektně sloužit jako vak na špinavé prádlo, obzvláště pokud si dáváte záležet na systému, jak prádlo třídit. Jeden povlak můžete naplnit oblečením z jemných materiálů, do dalšího lze dát propocené věci na cvičení, další může obsahovat černé a tmavé prádlo a do posledního uložte třeba špinavé ručníky. Pokud si se třízením tolik hlavu nelámete, nebo jej roztřídíte až těsně před praním, můžete jednoduše všechno nacpat do toho největšího starého povlaku, jaký doma najdete.

Chraňte svoje oblečení

Použijte starý povlak na polštář jako ochranu na vyprané prádlo, které vám visí ve skříni, aby se na něj neprášilo. Můžete přikrýt jen šaty, společenské oblečení a další věci, které nenosíte příliš často. Obzvláště se to hodí, pokud bydlíte v malém bytě, kde se vaří ve stejném prostoru, kde skladujete oblečení. Tento trik lze využít, i když cestujete a potřebujete převést prádlo, které vám normálně visí ve skříni.

Poskládejte si kapsu na židli

Plánujete strávit nějakou dobu za kuchyňským stolem, číst si, pustit se do šití nebo luštit křížovky a nechcete mít věci rozházené na jídelním stole? Hodil by se vám šikovný úložný prostor na knihy pro děti? Mějte všechno, co potřebujete, po ruce pomocí kapsy na židli, kterou máte vytvořenou za deset sekund. Jednoduše zachyťte povlak na židli, všechno uložte dovnitř a je hotovo. Pokud má povlak barevný potisk, můžete tak zároveň oživit vzhled celé místnosti. Aby vám povlečení, polštáře a peřiny dlouho vydržely, musíte se o ně v prvé řadě dobře starat. Zde je několik tipů, jak na to.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008