Důvody, proč jsou šedé kuchyně stále trendy

 Dům 
10. června 2018 12:16 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zvolte pro svou kuchyň nadčasovou šedou barvu Shutterstock
Nezáleží na tom, jaký odstín šedé si chystáte pořídit nebo jaký už doma máte. Tato barva je nadčasová a pasuje v podstatě do každého prostoru. Zde je několik důvodů, proč tento styl zvolit a proč bude zaručeně populární ještě velmi dlouho.

Na šedém povrchu není špína vidět tolik jako na tom bílém

Bílé kuchyňské skříňky hezky vypadají a dominovaly designu v kuchyni dlouhou dobu. Mají ale jednu velkou nevýhodu. Jakákoliv šmouha, špína nebo kapka tekutiny na bílém povrchu bije do očí. Šedé skříňky jsou o něco praktičtější, takže nemusíte při vaření co chvíli drhnout každé ušpiněné místečko.

Prostor nebude působit těžce nebo temně

Pokud chcete schovat špínu nebo si pořídit něco výrazně stylového, lze zvolit černou, která je stále populárnější volbou pro kuchyňské skříňky. Na druhou stranu ale potom místnost může působit těžkopádně a tmavě, obzvláště v případě, že máte skříňky nad i pod linkou jako to bývá u většiny kuchyní. Jestli se vám líbí černá, ale máte obavy, že v kuchyni nebudete mít dostatek světla, zvolte světlejší šedou jako kompromis.

Šedá je univerzální

I když si někteří myslí, že šedá je nudná a neutrální barva, ve skutečnosti skrývá celou paletu odstínů. Namodrale šedá je vhodná do místnosti se studenějšími tóny a na druhou stranu, pokud chceme barvu, která působí tepleji, můžeme zvolit odstín, který se nazývá francouzská šedá. K té se lépe hodí teplejší barvy. Jestli hledáte něco jiného, existují i odstíny šedé, které se blíží například zelené nebo fialové.

Šedé skříňky lze dobře kombinovat s různými linkami

Často vídáme šedé skříňky v kombinaci s mramorovou linkou nebo takovou, která mramor imituje. Skvěle jde dohromady ale i s dřevěnými nebo laminátovými povrchy, pokud hledáte něco, co by se vám lépe vešlo do rozpočtu.

Další výhodou je, že se šedá kuchyň jen tak neokouká a ani za pár let nevyjde z módy. Pokud zařizujete novou kuchyň, budou se vám hodit i tipy, jaký zvolit dřez.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod