Co všechno byste měli vědět, než si natřete zdi na bílo

 Dům 
25. ledna 2019 12:03 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Neutrální barvy jsou v interiéru stále populárnější Depositphotos
Pokud alespoň trochu sledujete nejnovější trendy v bydlení, víte, že minimalisticky zařízené byty jsou čím dál populárnější. Minimalismu vévodí neutrální barvy, a proto se stále větší oblibě těší i bílé stěny.

Nejen že bílé stěny prostor opticky zvětší a prosvětlí, ale také poskytují skvělý podklad pro umění a další dekorace. Ostatně to je také důvod, proč jsou nejčastěji bílé zdi v muzeích a galeriích. Než ale namočíte štětec do barvy, zde je několik věcí, na které byste měli myslet.

Nekupujte první odstín bílé, na který natrefíte

Odstínů bílé existuje celá řada, a proto si klidně dejte na čas, až budete vybírat, která se nejvíc hodí k vám domů. Je lákavé zvolit ten nejzářivější odstín z celé palety. Taková barva může ale působit, že malování není dokončeno nebo také příliš sterilně. Může se také stát, že se bude studeně, až do modra lesknout, což je nepříjemné pro oči. Zvolte odstín, který má nádech teplejší barvy, abyste se doma cítili útulněji.

Bílé stěny ovlivní další designová rozhodnutí

Najde se spousta lidí, kteří dokáží vybavit celý byt zařízením pouze v neutrálních barvách. Je ale docela těžké zkombinovat bílý nábytek, dekorace a stěny tak, aby výsledek nevypadal jako smutný hotelový nebo nemocniční pokoj. Abyste tomu předešli, vybírejte si dekorace se zajímavou strukturou nebo lesklým povrchem.

Může se to zdát nepravděpodobné, ale bílé stěny jsou skvělou volbou pro milovníky barev. Zajistí vám totiž úžasný prostor, ve kterém můžete vrstvit barevný nábytek a doplňky. Pokud nefandíte barvám, zde je několik tipů, jak pracovat s těmi neutrálními.

Bílá barva vyžaduje větší údržbu

Když se rukama opakovaně dotýkáte světlých stěn na místech u vypínačů, dveří nebo nábytku, časem se na nich objeví šmouhy a špína. Znečištění bude ještě rychlejší a intenzivnější, pokud máte malé dítě. Jestli vás trápí podobné obavy, přidejte nahoru lesklý nátěr, který vám usnadní čištění. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?