Špinavé prádlo vám nemusí v bytě překážet. Tipy, jak je uložit stylově

 Dům 
22. ledna 2019 16:04 / Marie Popelková
  1
📷
7 fotografií v galerii
Špinavé prádlo se dá uložit různým způsobem Internet
V každé domácnosti je třeba vyřešit, kam dávat špinavé prádlo určené k vyprání v pračce. Použité oblečení nikdy moc parády nenadělá, přesto existují způsoby, jak prádlo uložit tak, aby vaši koupelnu vyloženě nehyzdilo.

Špinavé prádlo lidé z praktických důvodů odkládají v blízkosti pračky, tedy nejčastěji v koupelně. Úložný prostor na použité oblečení každý volí podle celkového stylu koupelny, ale i prostorových možností.

Pytle do menších místností

Pokud vaše koupelna není příliš veliká, přijdou vám vhod pevné pytle na špinavé prádlo, které jednoduše zavěsíte na háčky přimontované do zdi. Použít můžete jen jeden pytel, ale lépe uděláte, když si pořídíte alespoň dva - na světlé a tmavé prádlo zvlášť. A pokud vyšetříte ještě kousek místa, klidně si na zeď zavěste i pytel na jemné prádlo.

Plastové koše

Mnoha lidem se osvědčilo dávat špinavé prádlo do plastových košů. Je lepší vybrat děrované, kde prádlo bude přirozeně větrat. Systém uložení košů je už čistě na vás. Někdo je zavěsí na kovovém rámu s konzolemi, jiný umístí koše třeba do dřevěných policových systémů.

Schované ve skříni

Pokud vám pohled na koše se špinavým prádlem vadí, můžete si pořídit drátěný program zabudovaný v koupelnové skříňce. Podobné vychytávky vyrábí dnes už řada firem, takže si stačí jen vybrat podle svého gusta. Navíc můžete takto mít i více košů, abyste mohli prádlo pěkně roztřídit. O tom, jak správně roztřídit prádlo, jsme psali zde.

Výklopné skříňky

Prádlo lze schovat také do výklopných skříněk, do kterých umístíte třeba obyčejné plastové koše. Šikovný kutil takovou skříňku zvládne vyrobit i sám. Jde o velmi praktické řešení.

Vyrobte si vlastní koš

Z provazu si můžete vyrobit i vlastní stylový koš na prádlo. Stačí si vzít lehký perforovaný plastový koš. Obalte jej do prodyšné látky. Látku lze k nádobě připevnit pomocí sponovačky. Pak si vemte provaz a od spodní části směrem nahoru nádobu omotejte. Konec provázku přilepte lepidlem. Provaz můžete ještě různě obarvit či jinak ozdobit. Nakonec pevnými nůžkami plastový koš odstřihněte, kromě okraje, který bude vše držet.

Proutí vypadá dobře

Pokud to styl interiéru vaší koupelny dovolí, můžete pro ukládání špinavého prádla použít i proutěné koše, které snadno pořídíte na jarmarku či trhu. Koše ale nemusejí stát jen na zemi. Vyberte si menší modely a pověste je na okrasných skobách na zeď. Tato varianta bude slušet obzvláště koupelnám, které jsou zařízené ve venkovském stylu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve