Velikonoční beránek trochu jinak

Banánový velikonoční beránek
 Ostatní 
23. března 2016 23:31 / Internet
  0   0
Bez upečeného voňavého beránka by české Velikonoce ani nebyly Velikonocemi. Každá rodina má na tuto sváteční dobrotu svůj vlastní recept, ale nejčastěji se připravuje z piškotového těsta. Zkuste letos změnu!

Beránek z banánového těsta

Potřebujete:


250 g banánů

250 g cukru moučkového

1 cukr vanilka

250 g Hery

1 kypřicí prášek do pečiva

250 g mouky pšeničné hladké

4 vejce slepičí

1 polévková lžíce čerstvého másla

2 polévkové lžíce mouky pšeničné hrubé

Postup:


Banány rozmixujete, z bílků ušleháte pevný sníh. Změklou Heru utřete s prosátým cukrem, přidáte postupně žloutky, vanilkový cukr, banány a mouku s kypřicím práškem. Na závěr do těsta „zabalíte“ sníh z bílků. Těsto vlijete do formy, kterou jste vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Beránka pečete v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Zda je beránek upečený, ověříte vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se na špejli těsto nelepí, je beránek upečený.

Tip navíc:


Podle vlastního uvážení můžete vychladlého beránka polít čokoládovou nebo bílkovou polevou.
◼ redakce hobby / inStory.cz
Kam dál?
Zapomenuté tradiční recepty
Úžasné tipy, jak pořídit ty nejlepší fotky nejen mobilním telefonem
Zubní pasta je skvělá nejen k čištění zubů. Umí toho daleko více
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Polský poloostrov Hel: Pohodové koupání i surfování v ráji cyklistů

Věda & Vesmír

Rodí se přelomová pomůcka pro všechny houbaře

Bydlení

Využijte léto k renovaci radiátorů. Budou opět vypadat jako nové