Recept na výborný zelný salát

Zelný salát je tradičním zdrojem vitamínu C.
 Ostatní 
04. února 2017 11:51 / internet
  0   0
Hlávkové zelí patří v našich zeměpisných šířkách k tradiční a dostupné zelenině. Můžeme ho vařit, dusit i smažit, ale my dnes poradíme, jak ho využít syrové k přípravě výborného salátu, který bude plný vitamínů.

Ingredience

  • Hlávka bílého zelí
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Vinný ocet

Postup

Zelí jemně nakrouháme. Osolíme a rukama důkladně promačkáme. Necháme asi hodinku zkřehnout. Přidáme pepř, vinný ocet a olivový olej a opět promačkáme a promícháme. Podáváme vychlazené. Nejlepší je dokonce až druhý den, kdy se řádně rozleží. Hodně záleží na chuti použitého octa.

Můžeme zkusit i různé varianty, kdy přidáme najemno nasekanou cibulku nebo různé zelené bylinky. Také můžeme do již hotového salátu přidat ještě další zeleninu. Pár rajčat, okurku a další druhy, které máme rádi.

Recept je nenáročný, levný a zdravý. Dobrou chuť.

Bronislava Silná | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Nechce se vám k moři, ale bez vody si léto nedovedete představit? Máme pro vás netradiční tip

Věda & Vesmír

Průměrná délka života člověka roste. Vědci ale přicházejí se zjištěním, které bude pro mnohé...

Bydlení

Jedlá soda nemusí být vždy dobrý pomocník. Na tyto předměty ji rozhodně nepoužívejte

Zavřít reklamu