Recept na výborný zelný salát

Zelný salát je tradičním zdrojem vitamínu C.
 Ostatní 
04. února 2017 11:51 / internet
  0   0
Hlávkové zelí patří v našich zeměpisných šířkách k tradiční a dostupné zelenině. Můžeme ho vařit, dusit i smažit, ale my dnes poradíme, jak ho využít syrové k přípravě výborného salátu, který bude plný vitamínů.

Ingredience

  • Hlávka bílého zelí
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Vinný ocet

Postup

Zelí jemně nakrouháme. Osolíme a rukama důkladně promačkáme. Necháme asi hodinku zkřehnout. Přidáme pepř, vinný ocet a olivový olej a opět promačkáme a promícháme. Podáváme vychlazené. Nejlepší je dokonce až druhý den, kdy se řádně rozleží. Hodně záleží na chuti použitého octa.

Můžeme zkusit i různé varianty, kdy přidáme najemno nasekanou cibulku nebo různé zelené bylinky. Také můžeme do již hotového salátu přidat ještě další zeleninu. Pár rajčat, okurku a další druhy, které máme rádi.

Recept je nenáročný, levný a zdravý. Dobrou chuť.

Bronislava Silná | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Krása, která vám vyrazí dech. Poznejte úchvatná místa slavné říše

Věda & Vesmír

Satelitní data odhalují zajímavou skutečnost. Opatření proti pandemii přinesla celé Evropě něco velmi...

Bydlení

Nastal čas dýní. Díky správnému skladování vám vydrží až do jara

Zavřít reklamu