Ušetřete a vytvořte si dušičkový věnec sami. Máme návod, jak na to

 Dílna 
25. října 2017 13:54 / Marie Popelková
  0
📷
12 fotografií v galerii
Popusťte uzdu fantazii a vytvořte si doma krásnou dušičkovou dekoraci Internet
Dušičky se kvapem blíží a květinářství jsou plné nejrůznějších dušičkových věnců a dalších ozdob. Nejde ale rozhodně o levnou záležitost, obzvláště, pokud se chystáte navštívit hned několik hrobů. Pokud chcete pár stovek ušetřit, pusťte se do výroby dušičkové dekorace sami. Není to nic složitého.

Než se do vytváření dušičkového věnce pustíte, musíte si stanovit, jak velký ho chcete mít. Pokud zakoupený korpus ozdobíte, zvětší se velikost věnce nejméně o pět centimetrů, takže s tím dopředu počítejte. Zda si pořídíte korpus polystyrenový, slaměný nebo umělý, záleží jen na vás.

Například slaměný korpus o průměru 30 cm lze na internetu pořídit už za 30 korun. Jeho výhodou je, že se drátkem neprořezává. Vše ostatní pořídíte zadarmo - větvičky, chvojí, plody šípku, slaměnky, šišky, mech a další přírodniny, na které narazíte během procházky. Přírodní ozdoby upevníte na věnec pomocí tavné pistole či vázacího drátku.

Návod na dušičkový věnec

Nejprve je třeba korpus obalit chvojím. Ideální je použít větvičky tůje, cypřiše, stříbrného smrku nebo borovice. Korpus lze ale obalit také mechem, který si přinesete z lesa.

Připravte si také kombinačky, štípací nůžky, vázací drát a tavicí pistoli. Na korpus připevněte drát a dvakrát ho obtočte. Postupně skládejte jednu větvičku za druhou a upevňujte drátkem.

Když máte korpus obskládaný chvojím, začnetě ho zdobit. K tomu můžete využít šišky, plody šípku a dalších dřevin, ale i třeba slaměnky. Drobné plodiny přilepte na chvojí pomocí tavné pistole. Přidržte asi dvě minuty, pak už je lepidlo zaschlé. Při použití pistole buďte velmi opatrní. Rozhodně ji nenechte v přítomnosti dětí. Při neopatrném použití hrozí totiž popálení.

Návod na dušičkový košíček

Místo klasických věnců jsou moderní také košíčky nebo slaměné kříže a srdíčka. Nejlevnější košíčky, které jsme na internetu objevili, stály 30 korun. Cenově tak vyjdou podobně jako korpusy na věnec.

Ozdobit košíček je rovněž velmi snadné. Dovnitř vložte aranžovací hmotu. Cihlička  o rozměru 20 x 10 x 7,7 cm vyjde na internetu na necelých 22 korun. Do hmoty pak snadnou zapícháte připravené větvičky a ozdoby, podobně jako u věnce. Navíc do košíčku snadno upevníte také svíčku.

Barevné kombinace

Do jakých barev budete svou dušičkovou dekoraci ladit, záleží čistě na vás. Fantazii se v tomto ohledu meze nekladou. Je ale lepší vsadit na střídmost, moc barev dohromady může působit poněkud překombinovaně. I u dušičkových ozdob platí, že v jednoduchosti je krása. Pokud se chcete držet klasiky, tak pro muže se doporučuje hnědá, vínová, modrá a fialová barva. Velmi žádané jsou také přírodní tóny - zelená, hnědá, smetanová. Ozdobu pro ženu lze oživit růžovou, červenou i žlutou barvou.

Dušičky letos připadají na čtvrtek 2. istopadu. S výrobou věnce či jiné dekorace byste tak neměli příliš dlouho otálet. Jak může taková dušičková ozdoba vypadat, se můžete inspirovat v naší fotogalerii.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008