Svíčky a lucerničky nepatří jen k Vánocům. Vytvořit si můžete jarní i velikonoční variace

 Dílna 
29. března 2020 13:13 / Marie Popelková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Velikonoční i jarní svícny mají své kouzlo Archiv
Pokud máte dojem, že svícny a svíčky patří jen k Vánocům, jste na omylu. Moc krásně vypadají také svícny a lucerničky v jarním či velikonočním duchu. Snadno si je vytvoříte i sami doma.

Mihotající plamen svíčky má uklidňující efekt, tematicky vyzdobené svícny ale udělají parádu i za bílého dne. Pokud chcete, můžete se doma sami pustit do výroby jarních svícnů. A klidně do tvoření zapojte i děti.

Způsobů, jak vytvořit velikonoční či jarní svícen, najdete na internetu opravdu mnoho. Vybrali jsme pro vás pět variant, třeba se vám některá z nich zalíbí, vyrobíte ji a získáte tak za pár korun krásnou dekoraci.

Ubrousková technika

Oblíbená je například ubrousková technika. Stačí si vybrat hezký jarní nebo velikonoční motiv a můžete se dát do práce. O tom, jak na ubrouskovou techniku, jsme psali zde. Vybranou dekoraci nalepte na obyčejnou zavařovací sklenici, do které vložte čajovou svíčku, ideálně v hliníkovém obalu.

Plastičtí motýlci

Zavařovací sklenici můžete oblepit i obyčejným bílým papírem, na který pak nalepíte různé kytičky nebo motýlky. Vystřihnout je můžete z barevného papíru, nebo, pokud máte, použijte nálepky. Zajímavého efektu dosáhnete tím, že některé motýlky nalepíte jen z poloviny a druhou část křídel necháte jen tak ve vzduchu.

Něžná sněženka

Sklenici oblepte barevným papírem, na který si předem nakreslíte sněženku, která k jaru neodmyslitelně patří. Květ pak ostrým nožem nebo žiletkou vyřežte. Jakmile svíčku zapálíte, květ sněženky bude krásně prosvícený.

Živá krása

Pokud máte po ruce plovoucí svíčky, můžete k dekoraci využít i je. Výborně se budou vyjímat například v jednoduché sklenici s vodou, do které naaranžujete živé listy květin. Ty vám jistě rádi věnují v každém květinářství.

Černé siluety

Působivě vypadají na sklenici také černé siluety. Opět můžete použít už hotové nálepky, ale klidně si je můžete vystřihnout z černého papíru a na sklenici je nalepíte pomocí lepidla. Motiv můžete zvolit podle svého gusta. V naší fotogalerii uvidíte, jak vypadají třeba velikonoční zajičci.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008