Vyrobte si netradiční dekorace z kaštanů, dáme vám pár tipů

 Dům 
03. října 2018 14:52 / Veronika Prášilová
  2
📷
7 fotografií v galerii
Z kaštanů si vytvoříte nádherné dekorace Depositphotos
Podzim s sebou přináší nejen sychravé počasí, ale také spoustu plodů, z nichž se dají tvořit zajímavé věci. Už z dob našeho dětství si určitě pamatujeme na zvířátka vyráběná z kaštanů, žaludů či šípků. Ale co si třeba z kaštanů vyrobit úžasné dekorace do bytu či domu?

Jak můžete vidět v naší fotogalerii pod článkem, možností, jak si z kaštanů udělat zajímavou dekoraci, je bezpočet. Poradíme vám proto pár triků, aby vám to šlo lépe od ruky.

Vyrobte si věneček

Například při výrobě věnce můžete kaštany lepit přímo na slámový věneček, ale pokud použijete dekorační polystyrenový kruh a tavnou pistoli, kaštany by vám nejspíše časem odpadaly. Na polystyrenu totiž větší a těžší věci přilepené tavnou pistolí příliš nedrží. Proto polystyrenový věnec nejprve pevně omotejte látkou nejlépe hnědé barvy. Dobré je také každý kaštan (resp. plošku, kterou budete kaštan lepit k věnci) před přilepením lehce přebrousit smirkovým papírem, aby lépe držel.

Podzimní zátiší nejen s kaštany

Kaštany můžete také slepit do různých tvarů na libovolnou podložku, třeba odloupnutý plát kůry, dozdobit barevným listím či jinými podzimními dekoracemi, jako jsou žaludy, šišky a podobně. Takto si můžete vyrobit i krásný podzimní rám na fotografie, který bude nejen nepřehlédnutelnou dekorací vaší domácnosti, ale i skvělým dárkem.

Přivítejte své hosty netradičně

Zajímavě bude třeba za oknem či vedle vchodových dveří vypadat velký nápis z kaštanů, kterým můžete vítat hosty.

Pokud by vám kaštany u sebe nedržely, můžete je vyztužit pevnějším drátem. Pozor jen na jejich propichování, aby se z veselé podzimní zábavy nestala bolestivá záležitost. Tvrdé kaštany by rozhodně neměly propichovat děti. Dospělým doporučujeme použít například tenký křížový šroubovák, šídlo, dlouhý hřebík nebo jiný podobný předmět.

Sklo nikdy nezklame

Hezky také vypadají kaštany ve skleněných mísách nebo dekoračních dózách, do kterých můžete dát svíčky. Z důvodu bezpečnosti nedoporučujeme svíce vkládat přímo mezi kaštany, ale například do sklenice, nebo použít přímo svíce zalité ve skle či plastu.

Pokud vám nějaké kaštany zůstanou, můžete si je připravit již na Vánoce. Zajímavou dekorační variantou je namalovat na kaštany bílou fixou různé ornamenty a použít je jako vánoční baňky. Skvěle je pak doplní například šišky nebo ořechové skořápky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod