Chcete domácího mazlíčka? Na výběr máte velké množství!

 Mazlíčci 
15. září 2017 12:28 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nejvíce lidí volí psat, je to nejvěrnější přítel člověka internet
Chcete rozšířit rodinu o nějakého domácího mazlíčka? Na výběr máte nepřeberné množství zvířat, která potěší nejen vás, ale hlavně vaše děti! Zvolit můžete tradičního miláčka v podobě psa, vybrat si můžete ale i kočku nebo méně náročné zvíře od křečka přes želvu až po rybičky!

Než si zvíře pořídíte, musíte zvážit mnoho věcí. Důležité je, kolik peněz chcete investovat nejen do pořízení, ale i do péče. Každý mazlíček totiž potřebuje nějakou stravu, péči, ale časem třeba i veterináře. Neměli byste si pořizovat nic, na co finančně nebudete stačit! Musíte si ale taky rozmyslet, kolik času mu můžete věnovat!

Nejoblíbenějším mazlíčkem je u nás pes. Volí ho tři čtvrtiny Čechů. A není se čemu divit. Říká se, že pes je nejvěrnější přítel člověka. Slouží jako dobrý společník, ale i jako dobrý hlídač. Vhodný je taky pro ty, kteří chtějí zhubnout. Dlouhé procházky jsou pro to vhod. Pokud budete mít sportovnější plemeno, můžete s ním i jezdit cvičit. Psi mají rádi i děti a děti mají rády je!

Jedním z důvodů, proč si psa nepořizovat, je ten, že zabere spoustu času a jsou s ním starosti. Když budete chtít odjet třeba někam na dovolenou, budete řešit, zda vzít psa s sebou, nebo kdo vám ho pohlídá. Můžou se najít velmi ochotní zájemci, ale taky nemusí!

Mnoho lidí má také kočku. Narozdíl od psa je to časově nenáročné a soběstačné zvíře. Můžete si ji nastěhovat do bytu a není třeba s ní chodit na procházky. Ráda se tulí a většinu dne prospí. Někteří o ní říkají, že je to ideální zvíře. Taky se o nich říká, že odbourávají stres a úzkost. Využívají se i v medicíně, kde mají odbourat bolest, odstranit pocity zklamání a opuštění a navodit pocit bezpečí, klidu a harmonie.

Jestli máte ale doma drahý nábytek, záclony, starožitnosti a jiné věci, raději na kočku zapomeňte. Je to totiž tvor zkoumavý, který si z bytu udělá překážkovou dráhu. Sem tam může o něco zavadit, a aniž jí samotné se něco stane, váza lehce spadne. Často si taky brousí drápky o věci, takže může ledasco poškodit.

Tichým společníkem je želva. Nedožaduje se pozornosti a žije si ve svém prostoru. Nic ji nerozhodí, i když nejste doma celé dny. Je navíc ideální pro všechny, kteří mají alergii na zvířecí srst. Želva je čistotná a nezapáchá. Na druhé straně se s ní ale nepomazlíte tak jako se psem nebo kočkou. Navíc může žít 50 nebo 100 let, takže vás může i přežít!

Další variantou jsou papoušci. Doma budete mít veselo, obzvlášť pokud je můžete naučit mluvit. Na druhé straně jsou to hlučná zvířata a někdy jim nemusíte zavřít pusu ani ve chvíli, když budete chtít!

Oblíbené u dětí je morče nebo křeček. Není to časově tak náročné a může si žít v kleci nebo v akvárku. Pořídit si můžete i rybičky, kterým však budete muset čistit akvárko. A pokud máte rádi extrémy, lze sáhnout i po pavoucích nebo hadech!

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod