Cestujete se psem? Nezapomeňte na důležité věci!

 Mazlíčci 
08. srpna 2017 12:22 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Psa převážejte v kleci nebo v boxu nejlépe v prostoru kufru. Internet
Chystáte se na dovolenou a rozhodně nechcete nechat doma psa? Vezmete svého čtyřnohého miláčka raději než jakékoliv jiné zavazadlo? Potom ale nezapomeňte, že nesmíte nabalit věci pouze pro sebe, ale i pro mazlíčka!

V první řadě musíte mít platné očkování proti vzteklině! Pokud jedete do zahraničí, zjistěte si u veterinářů, jestli vybraná země nepožaduje nějaké speciální očkování nebo vyšetření. Pes musí mít pet pas a označení mikročipem. Některé pojišťovny umožňují pojistit i psa pro případ, že budete v cizině potřebovat veterináře.

Na samotnou cestu potřebujete dost vody a krmiva, na které je pes zvyklý. Nezapomeňte ani misky, dobrůtky, vodítko s obojkem, náhubek, ručník a kartáč, ale přibalte si i léky například proti průjmu nebo bolesti a nevolnosti.

Než vyjedete, udělejte si s pejskem procházku a nedávejte mu najíst, protože by se mu mohlo udělat špatně. Naplánujte si přestávky každé tři hodiny, aby se zvíře mohlo proběhnout a vykonat potřebu, ale i napít se.

Zapomeňte na to, že bude pes na přední sedačce vedle řidiče. Dejte ho buď do specálního boxu na zadní sedadlo nebo do zadního prostoru, který bude oddělený mřížkou. Za teplého počasí ho nenechávejte zavřeného v autě a při jízdě větrejte. A svému miláčkovi domluvte, aby při cestě, ale i samotném pobytu nezlobil!

Témata: dovolená, cesta
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve