Usušte si přebytečné ovoce. Získáte zdravé mlsání do chladných dnů
Usušit se dá prakticky cokoliv, ale v první řadě se důkladně věnujte výběru ovoce. Žádné plody nesmí být nedozrálé, plesnivé nebo nahnilé. Naopak se do sušičky hodí přezrálé ovoce kvůli vyššímu obsahu cukru a živin. Důležité je pracovat rychle, aby se uchovaly všechny živiny.
Pokud má ovoce pecky, vždy je před sušením vypeckujte. Plody důkladně omyjte, pokud mají slupku bez vad, neloupejte ji. Krájení je ideální na plátky, ale vždy záleží podle druhu ovoce. Plátky nebo kousky surovin naskládejte na tác. Vzájemně se však nesmí překrývat.
Dobu sušení konkrétních druhů najdete v návodu u sušičky. Vždy je však lepší suroviny po několika hodinách zkontrolovat. Pokud máte tušení, že je již hotovo, ale nejste si jistí, tak jeden kousek vyndejte, nechte trochu vychladnout a nařízněte, uvnitř nesmí být žádná vlhkost. Zpravidla se žádné ovoce nesuší méně než několik hodin.
Po procesu sušení se přístroj sám vypne. Dále je velmi důležité nechat usušené ovoce zhruba jednu hodinu vychladnout. Neprodlužujte ale čas pro chladnutí, sušené suroviny by mohly absorbovat vlhkost z okolního vzduchu a bylo by nutné je znovu dosušit. Teprve po vychladnutí uskladněte sušené potraviny ve vzduchotěsných nádobách nebo sáčcích.