Toužíte po obytňáku, ale nemůžete si ho dovolit? Vyřešte to přestavbou na obytný vůz

 Ostatní 
15. listopadu 2019 17:58 / Ema Maxová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Přestavbu z vozu snadno vyjmete a uložíte v garáži či ve sklepě EFS
Trend obytných vozů roste raketovou rychlostí. Cestování s přístřeškem na kolech si získává stále víc příznivců. Kdo ho jednou okusí, často mu propadne na celý život. Problémem ovšem bývá vysoká pořizovací cena, byť i ojetého obytného vozu, a mnohé klienty limituje i to, že mimo sezónu je třeba obytňák někde zazimovat, tedy garážovat.

Nemáte-li vlastní „nepotřebnou“ garáž (což má opravdu málokdo), jste nuceni využít specializovaných firem, a ty si za své služby nechají pořádně zaplatit. Takže další nutný výdaj. Mnozí milovníci nomádského stylu života se tedy uchýlí k tomu, že si jednou za rok půjčí za vysoký nájem obytný vůz z půjčovny a po zbytek roku na své zážitky vzpomínají. Existuje ale možnost, jak si užívat cestování obytným vozem celoročně, využít nejen dovolenou, ale i mnoho víkendů, a přitom v rámci dostupných cen a bez nutnosti zazimování vozidla.

Tato možnost se nazývá přestavba na obytný vůz. Máte-li dostatečně velký vůz typu Peugeot Traveller či Rifter, je to jednoduché: za 40 až 60 tisíc korun si pořídíte vestavbu, kterou umístíte do zavazadlového prostoru a máte mini-kuchyňku, mini-koupelnu, štědré úložné prostory a samozřejmě i plnohodnotné pohodlné postele. Dobrodružné povahy si mohou vůz dovybavit i střešním stanem pro 2 až 4 osoby. Na zimu vestavbu snadno vyjmete z vozu a uložíte třeba do sklepa, kde pro ni vzhledem k její skladnosti určitě snadno najdete místo, zatímco s vaším autem jezdíte dál bez jakýchkoli omezení.

Co když ale velký vůz nemáte a nový si nemůžete dovolit? Pak přichází řešení v podobě ojetého vozu. Chcete-li si ovšem užívat cestování po krásách vlasti a nikoli po autoservisech, zajeďte si pro něj k osvědčenému a spolehlivému prodejci. Takovým je například program certifikovaných ojetých vozů se zárukou Emil Frey Select. U něj se díky serióznímu přístupu dle švýcarských standardů vyvarujete také dalších významných rizik spojených s koupí ojetiny – všechny vozy v nabídce mají naprosto jasný původ, stav kilometrů a transparentní servisní historii. Vždyť na certifikované ojeté vozy nabízí Emil Frey Select zcela zdarma roční záruku, která může být v některých případech rozšířena až na dva roky! Tato záruka kryje 15 konstrukčních skupin celého auta a takřka kopíruje záruku na nové vozy. Lze ji dokonce uplatnit v jakémkoliv autorizovaném servisu dané značky v celé Evropě a její součástí je rovněž asistenční služba, což oceníte zejména, plánujete-li cestování za hranice ČR.

V široké nabídce zánovních vozů dominují nadstandardně vybavené modely značky Peugeot, jejíž je skupina Emil Frey oficiálním dovozcem do ČR. Mezi vozy k okamžitému odběru tak najdete i zmíněný Peugeot Traveller či Rifter. Výhodou těchto vozů je to, že jsou ideální pro běžné soukromé či firemní použití i bez přestavby, a to z hlediska prostornosti, možnosti dopravit 7 až 9 cestujících, a kompaktních rozměrů umožňujících vjezd do libovolných podzemních garáží. Navíc vám k jejich řízení stačí řidičský průkaz B. Nebudete tedy litovat, pořídíte-li si některý z těchto modelů i bez přestavby. V každém případě vám v pražské prodejně v Hostivaři kvalifikovaní prodejci podají i informace o přestavbách těchto vozů na obytňáky a můžete se zde na samotnou přestavbu také podívat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve