Tipy, jak v domácnosti využít staré ručníky

 Ostatní 
03. června 2020 16:23 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Z ručníků můžete udělat koupelnovou předložku  Pixabay
Máte doma schované staré ručníky, protože se jich ještě nechcete zbavovat? Vyhazovat je skutečně nemusíte. Budou se vám totiž ještě hodit. Zužitkovat je můžete prakticky. Zjistěte, co s nimi provést.

Staré ručníky už pochopitelně nechcete využívat na utírání pokožky. Stále si však ještě nezaslouží, aby skončily v popelnici. Můžete si z nich vytvořit mycí žínku, hračku pro chlupatého kamaráda nebo násadu na mop.

Textilní násada na mop

Myjete v domácnosti podlahu s pomocí mopu? Jde o praktickou věcičku. Dříve totiž nic takového neexistovalo a ženy musely drhnout podlahu často ručně pouze hadrem či kartáčem. Násada na mop by se měla však často měnit. Můžete si ji koupit, ale pokud vám ve skříni leží staré ručníky, už nebude muset. Původní násadu na mop použijte jako předlohu a podle ní ušijte z ručníků novou. Nebudete k tomu potřebovat příliš velkou zručnost.

Mycí žínka

Mycí žínku můžete z ručníků vytvořit velmi jednoduše. Starý ručník rozstříhejte na několik kusů a hned s nimi můžete utřít třeba rozlitý čaj. Mycí žínku využijete i na mytí nádobí. Z ručníku si můžete vytvořit i návlek. Vystřihnete z něj dvě stejně velké části a tři strany sešijte k sobě. Čtvrtou nechte volnou, abyste skrze ní mohli prostrčit ruku. S pomocí takového návleku můžete utírat třeba prach.

Koupelnová předložka

Před vanu či sprchový kout patří předložka. Stoupnout si po koupeli na studenou zem, není nic příjemného. Savou předložku si nemusíte kupovat. Stačí, když si ji vyrobíte ze starých ručníků. Bude to však trochu pracné. Rozstříhejte si ručníky na několik proužků. Délka bude záležet pouze na vás. Ze třech proužků spleťte copánek. Vytvořte jich hned několik. Následně je k sobě přišijte či přilepte tavnou pistolí a předložku máte hotovou.

Hračka pro pejska  

Máte doma chlupáče, který neustále potřebuje něco okusovat? Staré ručníky mu můžete dát na hraní vcelku, nebo je můžete stočit a svázat na obou koncích. Často podobné hračky pro psy najdete i v obchodech. Nemusíte za ně zbytečně utrácet, když máte doma hromadu starých ručníků. Můžete je použít i na vypodložení pelíšků, aby se v nich vaši mazlíčci cítili příjemněji. Dále čtěte: Psí chlupy uvíznou všude. Zbavte se jich pomocí několika vychytávek.  

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve