Jak si vyrobit tablety do myčky? Nepotřebujete k tomu žádné drahé ingredience

 Ostatní 
04. října 2019 14:04 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Výrobou domácích tablet do myčky ušetříte Depositphotos
Myčka na nádobí je skvělý vynález. Umyje vám spoustu špinavých talířů, hrnků, sklenic či příborů. Ušetří vám čas, ale peníze ne. Kromě toho, že spotřebuje spoustu vody, musíte do ní kupovat tablety. Raději si vyrobte vlastní. Jak na to?

Myčka se hodí do každé vícečlenné domácnosti. Stačí, abyste do ní nádobí pouze naskládali, zapnuli ji a poté ho pouze vyndali ven. Díky ní nemusíte trávit spoustu času u dřezu. S myčkou však moc financí neušetříte, což se změní, když si začnete tablety vyrábět sami. Nepotřebujete k tomu ani žádné drahé ingredience.

Co budete k výrobě tablet do myčky potřebovat?

Nachystejte si všechny potřebné ingredience, abyste mohli tablety do myčky začít vyrábět. Výhoda je, že většinu z nich už nejspíš někde v domácnosti budete mít.

  • 1 sklenice jedlé sody
  • 1 hrnek kuchyňské soli
  • 1 sklenice prací sody
  • 1 hrnek vody
  • polovina sklenice vymačkané šťávy z citronu
  • formy na led
  • mísa
  • lžíce

Začněte s přípravou

Příprava tablet do myčky není nijak náročná, zvládne to každý. Vezměte si větší mísu, do které dejte jednou sodu, kuchyňkou sůl a prací sodu. Všechny ingredience smíchejte a nalijte do nich šťávu z citronu. Poté vezměte hrnek vody a po trochách jí vytvořenou směs zalévejte. Nalijte ji tam jen část a počkejte, až přestane šumět. Tímto způsobem to udělejte několikrát, dokud tam nevylijete celý hrnek.

Vezměte si lžičku a s její pomocí naložte směs do forem na led. Ty by měly být v podobném tvaru a velikosti jako váš dávkovač na tablety. Ve formách nechejte směs zaschnout. Ideálně ji uložte do suchého prostředí na několik hodin. Ve chvíli, kdy bude směs zcela ztvrdlá, vyklepejte ji z formy a tablety máte hotové.

Uskladnění tablet do myčky

Hotové tablety neukládejte na různých místech v domácnosti bez krytí. Uložte je do skleněné nádoby s uzavíratelným víčkem. Pokud nemáte skleněnou, použijte plastovou, ale musí být vzduchotěsná, takže ji nikdy nenechávejte otevřenou.

Použití tablet do myčky

Vyrobené tablety do myčky používejte stejně jako ty, které jste si kupovali. Vložte jednu tabletu do dávkovače a zapněte myčku naplněnou nádobím. Dále čtěte: Máte doma tuhá mýdla, která nepoužíváte? Využijte je v domácnosti prakticky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?