Máte několik tuhých mýdel a nevíte, co s nimi? Využijte je jinak

 Ostatní 
26. září 2019 16:14 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
S tuhým mýdlem natřete panty od dveří, aby už nevrzaly  Depositphotos
Lidé v dnešní době používají nejčastěji na očistu těla sprchové gely. Pokud máte doma několik tuhých mýdel, které nevyužíváte, nenechávejte je ležet ladem. Poradíme vám, k čemu všemu se vám v domácnosti budou hodit.

Éra tuhých mýdel je pryč, protože je nahradily sprchové gely. Možná jste jim také podlehli a doma vám zůstalo ležet několik starších tuhých mýdel. Možná se budete divit, ale jde o praktické pomocníky v domácnosti, které můžete využít ke spoustě činnostem.

Rozbitý zip

Zasekl se vám zip od bundy? Není to nic příjemného, pokud zrovna spěcháte a se zipem zrovna nelze hnout. Vezměte si mýdlo a projeďte s ním skrze zoubky. Díky tomu by se měl zip uvolnit a půjde s ním konečně zase pohnout.

Zapáchající boty

Chodíte celý den v jedněch botách? Nazujete si je ráno, spěcháte do práce, po ní zařizujete další záležitosti a domů se dostanete až večer. Není divu, že vám zapáchají boty. Tento problém však můžete vyřešit s pomocí tuhého mýdla. Vložte ho přes noc do boty. Absorbuje veškerý zápach a až si je budete ráno znovu nazouvat, budou hezky vonět.

Špína za nehty

Pracujete často na zahradě či v nějakém jiném prostředí, kde si zašpiníte ruce? V tom případě vás nejspíš trápí špína za nehty, která jde těžko umýt. Předtím, než budete pracovat, si pod nehty dejte kousky mýdla. Špína se tam poté téměř nedostane. 

Vrzání dveří

Pokaždé, když přijdete nebo odejdete z domu, slyšíte nepříjemné skřípání dveří, které vám trhá uši. Pokud doma nemáte nic, čím byste je promazali, nezoufejte. Potřete panty mýdlem a problém s vrzáním dveří se tím vyřeší.

Zamlžené zrcadlo

Pokaždé, když vyjdete ze sprchy, máte zamlžené zrcadlo. Pokud si u něj chcete třeba čistit zuby nebo nanášet na pleť nějaký krém, patrně na sebe chcete dobře vidět. To moc dobře nejde, když se vám zrcadlo mlží. Vyzkoušejte jeden trik, díky kterému se vám to už nestane.

Před použitím vany či sprchy natřete celé zrcadlo tuhým mýdlem, zbylé šmouhy od něj rozetřete hadříkem. V tuto chvíli bude zrcadlo před párou ochráněné. Dále čtěte: Zůstal vám na oblečení make-up? Víme, jak ho dostat dolů.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47