Jak získat v kuchyni více úložného prostoru, i když není možná renovace?

 Dům 
04. listopadu 2019 10:02 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co dělat, když vám chybí místo na kuchyňské lince Depositphotos
Kuchyně vždy vypadají větší v momentě, kdy se stěhujete do nového bytu. Jakmile začnete dovnitř ukládat, hrnce, pánve, spotřebiče, roboty a další nádobí, začne vám prostor na kuchyňské lince připadat malý. Jak v takovém případě získat více místa, jestliže bydlíte v pronájmu a celková rekonstrukce nepřipadá v úvahu?

Když se poprvé pustíte do vaření v novém bytě, může se vám stát, že najednou zjistíte, že nemáte dostatek místa na krájení cibule a odstavení horkého hrnce. Naštěstí ale určitě máte v kuchyni spoustu místa, které nevyužíváte dostatečně efektivně. Zde je několik tipů, které lze vyzkoušet, pokud se nechcete nebo nemůžete pouštět do velkých změn.

Využijte místo na ledničce

Máte prostor mezi skříňkami a stropem? Co třeba na ledničce? Všechno, co nepoužíváte moc často, můžete přesunout tam. Jestli se vám nad ledničku vejde ještě jedna polička, získáte ještě víc úložného prostoru.

Pořiďte si pojízdný ostrov

V případě, že máte nevyužité místo na podlaze, pořiďte si kuchyňský ostrůvek v podobě jakékoliv skříňky. Ještě lepší bude, když najdete model na kolečkách se spoustou přihrádek, čímž získáte extra místo na nádobí a další věci, které potřebujete mít neustále po ruce.

Zaměřte se na povrch spotřebičů

Dřez a troubu nevyužíváte pořád. Existují pomůcky, které lze připevnit nad dřez nebo nad troubu, když s nimi zrovna nepracujete, například odkapávač na nádobí nebo kuchyňské prkénko.

Nezapomeňte na prostor pod skříňkami

Cokoliv lze zavěsit také pod skříňky. Jde zejména o věci jako skleničky na víno, hrnečky, kořenky nebo všechno, co potřebujete k vaření. Buď můžete vše přehledně zavěsit a nebo připevnit pod skříňky kus kovu a kořenky opatřit magnety.

Využijte maximálně úložný prostor, který už máte

Úložný prostor lze ještě více zvětšit, když do poliček přidáte extra přihrádky, připevníte úchytky na vnitřní stranu dveří od skříněk nebo rozdělíte prostor v zásuvkách. Nejen, že bude vše přehlednější, ale také se vám tam toho víc vejde. Možná nepotřebujete více místa, ale máte nádobí jen špatně uložené.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod