Věci, které nepatří do spodních skříněk v kuchyni

 Dům 
31. října 2019 12:07 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Promyslete si, co kam uložit do kuchyně Depositphotos
Pokud hledáte způsob jak osvěžit vzhled vaší kuchyně a zároveň zvýšit její funkčnost, zamyslete se nad tím, jakým způsobem máte věci uskladněné. Zkuste si vybavit všechny pohyby, které je třeba udělat, abyste se dostali například ke struhadlu a zvažte, jestli je to to nejlepší využití prostoru.

Spodní skříňky jsou většinou rozměrnější než ty horní a vejdou se do nich větší předměty. I když se do nich o něco hůře dostává, měly by v nich být věci, které používáte často. Vyhodnocení, co do nich nepatří, vám může pomoct k tomu, aby se vám v kuchyni lépe pracovalo. 

Kuchyňské roboty

Pokud pravidelně pečete, kuchyňský robot si zaslouží místo na lince. Většinou bývají těžké, a tím pádem se s nimi hůře manipuluje a je komplikované vytahovat je a ukládat zpátky do skříňky. Jestli máte na lince místo na robot, využijte ho. Jestli nepečete pravidelně, zkuste najít poličku ve výšce kuchyňské linky a ušetřete si bolest zad. 

Nože a násady do mixérů

Spodní skříňky nejsou ideální místo pro nože a další násady do mixérů. Za prvé nechcete, aby byly v dosahu dětí, pokud se u vás doma pohybují, a za druhé jsou to často malé předměty, které se kutálejí a ztrácejí mezi většími věcmi v poličkách. Bylo by nepříjemné klečet u skříňky a hledat po hmatu věci, které vás můžou pořezat. Místo toho všechno dejte do nějaké nádoby a skladujte je výše. 

Jídlo

Jídlo, které není v úrovní očí, budete skladovat déle, než se sní. I když jde o ingredience, jako je třeba mouka nebo olej, potřeba sklonit se, abyste je vytáhli, představuje při vaření mentální blok. Uložte je do vrchních poliček, kde se k nim lépe dostanete a snadněji si všimnete jich i jejich data spotřeby. 

Pomůcky, které skoro nepoužíváte

Všechny malé spotřebiče, které používáte jenom párkrát za rok, do vaší kuchyně nepatří, pokud nemáte opravdu spoustu místa a nedáte je někam hluboko dozadu.To platí například pro pomůcky na výrobu zmrzliny, které použijete jednou během léta, nebo velké hrnce a pánve, které vytahujete jen když vaříte pro hosty. Zkuste se zbavit představy, že všechny kuchyňské pomůcky patří do kuchyně. Pokud něco používáte jen zřídka, klidně to přesuňte do krabice pod postel nebo do garáže. Velký rozdíl je také mezi otevřenými a zavřenými policemi.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve